Sporazum za Transbalkanski koridor od Obrenovca do Bajine Bašte

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je izgradnja Transbalkanskog koridora strateški važna investicija ne samo za Srbiju, već predstavlja projekat od regionalnog i evropskog značaja.

Ministarka Mihajlović je rekla da će ulaganje u prenosnu elektroenergetsku mrežu kroz projekat Transbalkanskog koridora poboljšati sigurnost i kvalitet napajanja u Zapadnoj i Centralnoj Srbiji, a takođe je važno i za povezivanje regiona u oblasti energetike.

"Vizija Srbije je da, kao što je već važna tranzitna ruta u transportu, bude i nezaobilazan energetski koridor, što će izgradnjom Transbalkanskog koridora i biti", rekla je Mihajlovićeva, povodom potpisivanja Sporazuma o ustupanju finansijske pomoći i odgovornosti između Ministarstva rudarstva i energetike i EMS AD, sa direktorkom EMS-a Jelenom Matejić.

Potpisivanje sporazuma je jedan od koraka u realizaciji projekta treće sekcije Transbalkanskog koridora, od Obrenovca do Bajine Bašte.

Ukupna dužina dalekovoda na ovoj sekciji je 109 kilometara, vrednost posla je 58,95 miliona evra, od čega su 12,8 miliona evra bespovratna sredstva EU, koja ovim sporazumom Ministarstvo ustupa EMS-u.

Direktorka EMS-a Jelena Matejić rekla je da potpisivanje Sporazuma o ustupanju finansijske pomoći i odgovornosti između MRE i EMS AD predstavlja korak u ostvarenju cilja – postizanju potpune energetske bezbednosti Republike Srbije.

"Kao i u svim dosadašnjim poslovima, tako i u ovom, EMS AD postupa profesionalno i odgovorno i drži se zadatih rokova. Zato nam je drago da na ovom putu imamo podršku potpredsednice Vlade i ministarke Mihajlović, kao i celog ministarstva. Uvereni smo da ćemo zajedničkim zalaganjem i naporima, u zadatim rokovima, a na dobrobit građana i Republike Srbije, završiti ovaj značajan projekat", navela je Matejićeva.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво