Читај ми!

Vučić: Dobio sam obećanje da će auto-put Ruma–Šabac biti gotov do oktobra 2023.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na novom mostu preko Save kod sela Mačvanski Pričinović, budućeg auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica.

Aleksandar Vučić je u razgovoru sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije "Azvirt" zatražio da se ubrzaju radovi, a posebno na trasi auto-puta.

Predsednik je dobio obećanje od izvođača da će auto-put od Rume do Šapca biti završen do kraja septembra ili početka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine.

"Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da "Azvirt" dobro radi i da je zadovoljan kako se odvijaju radovi na izgradnji novog mosta dodajući da je jako važno da se što pre završi taj putni pravac.

"Ovo je veoma važno za građane ovog dela Srbije. Auto-puteve gradimo kako bi građani imali od toga korist", naglasio je Vučić.

Obilasku radova prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, v. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drabonjak.

Ovaj objekat putne infrastrukture imaće 28 stubova i biće dug nešto više od 1,3 kilometra.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara, i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije.

Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra, a radove izvodi azerbejdžanska kompanija "Azvirt" sa domaćim podizvođačima.

Antić je tokom posete gradilištu u februaru ove godine izjavio da će do kraja marta biti završene svi neophodne pripreme kako bi izvođač mogao da bude uveden u trasu budućeg puta od Rume ka Šapcu.

"Azvirt" je na izlasku iz Hrtkovaca već izgradio kamp za smeštaj radnika koji će raditi na ovoj deonici budućeg auto-puta.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se auto-put od Novog Sada preko Fruške gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumsku vezu sa zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Pravac Ruma–Šabac–Loznica od 77 kilometara će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 kilometra nove saobraćajnice.

Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво