Читај ми!

Krkobabić: Predlog za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima uskoro pred Vladom

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je najavio da će Ministarstvo uskoro izaći pred Vladu sa detaljnim predlogom programa za dodelu praznih kuća mladim poljoprivrednicima.

Milan Krkobabić je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da se u Srbiji, prema nekim procenama, nalazi oko 150.000 praznih kuća, koje bi se mogle dodeliti mladima, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

"Broj kuća koje će biti dodeljene zavisiće, pre svega, od visine opredeljenih sredstava, rejona, realne ponude takvih kuća i od zainteresovanosti", rekao je Krkobabić.

Ukazao je da u Srbiji neretko tri generacije žive pod istim krovom, pa će program biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju sopstvenu porodicu i poljoprivredno gazdinstvo.

"Takođe, kuće ćemo ponuditi i mladim nezaposlenim stručnjacima: agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima... Ali ne zaboravljamo i one mlade ljude koji sada ne žive na selu, a imaju nameru da se okušaju kao budući savremeni poljoprivrednici", poručio je ministar.

Inače, kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić sastali su se ranije danas u Novom Sadu sa predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine i razgovarali su o usvojenom programu preporoda zadrugarstva, čiji se početak realizacije očekuje krajem marta ove godine.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво