Čitaj mi!

Vučić: Pomoć za nezaposlene i u centralnoj Srbiji, uvećanje plata do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će tokom godine biti još jednokratnih novčanih davanja, a pred kraj godine uslediće i nova povećanja plata. Najavio je da će 7. marta biti predstavljena velika nemačka investicija u Novom Sadu. Napominje da će i nezaposleni u centralnoj Srbiji dobiti pomoć, koja je najavljena za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Aleksanda Vučić je gostujući na TV Prva kazao je da je dobio mnogo pitanja zašto pomoć samo nezaposlenima na KiM. Tu pomoć, dodao je, dobiće i nezaposleni u centralnoj Srbiji.

"Nama i ovaj treći paket pomoći, a verujem da će biti i četvrti, zavisi od stope rasta koju imamo. Od toga nam zavise plate i penzije", naveo je Vučić.

Vučić je najavio je da će tokom godine biti još jednokratnih novčanih davanja, a pred kraj godine uslediće i nova povećanja plata.

Vučić je za TV Prva ponovio da je Srbija rekorder u Evropi po rastu, i da je u januaru zabeležila manji pad od očekivanog i imala oko minus 1,6.

Najavio je i da će za manje od godinu dana do Novog Sada moći da se stigne za 20 i nešto minuta vozom, a da će karta koštati oko 1.000 dinara.

Srbija će kupiti najlepše i najudobnije vozove u Evropi i najbrže će se stizati.

"Kupujemo švajcarske ‘Štadlerove‘ dabl deker vozove sa najlepšim pogledom", rekao je Vučić.

Pre kraja godine gradiće se sedam autoputeva, a mozda i osam ili devet. "To će biti rekord u Evropi, ali za to morate da imate mnogo novca i fiskalnu stabilnost da bi to mogli da radite", napomenuo je Vucić.

Namera je i da se podigne opšta potrošnja, uz investicije i izvoz, rekao je Vučić.

Najavio je da se radi na tome da pomoć dobiju i nezaposleni i da se sada mere sve cifre.

Upitan da li je ministra finansija "pustio niz vodu", kaže da ga se nije odrekao i da ima apsolutno poverenje u njegovo znanje i kompetentnost.

Ponovio je da je utvrđeno da Mali nema 24 stana, već samo jedna stan u Bugarskoj, za razliku od onih koji imaju 35 stanova.

Kaže da se svi plaše da o tome govore da ne bi bili progonjeni.

Nova investiciju iz Japana u Novom Sadu

Vučić je kazao da će 7. marta biti predstavljena jedna velika nemačka investicija u Novom Sadu, a onda oko 7. ili 9. aprila biće potpisan ugovor sa velikom japanskom kompanijom o investiciji, ponovo u glavnom gradu Vojvodine.

"To su fantastične stvari", naglasio je on.

Vučić je, upitan da li su mu draže pohvale stranih medija ili, na primer, Dragana Stojkovića Piksija, kazao da je jasno da su mu bitnije pohvale Piksija.

"Ja sam s njim razgovarao I on je došao na otvaranje fabrike ‘Tojo tajers‘. ‘Tojo tajers‘ je japanski gigant koji je došao u Srbiju", naglasio je Vučić.

Ukazao je da je, dok je bio u opoziciiji, bio na studijskom putovanju u Japanu, i da je mnogo mogao da nauči o toj zemlji, divi se koliko rade, i obišao mnoge fabrike.

"Piksi je odušveljen, jer zna šta znači Japan", dodao je on.

Naveo je da je malo afirmativnih stvari u našim medijima, apostrofirajući recimo Beograd na vodi kao najlepšenm gradilištu u jugoistočnoj Evropi ili "fantastičan Narodni muzej".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">