Čitaj mi!

Momirović: Do kraja godine saobraćajnica koja će povezati Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je izvođačima radova na deonici Iverak - Lajkovac da Valjevo do kraja ove godine mora da bude povezano sa auto-putem "Miloš Veliki", kako bi značajne investicije koje je velikim naporom obezbedio predsednik Aleksandar Vučić u Valjevu bile realizovane.

"Velikim naporom predsednika i celog njegovog kabineta velike investicije dolaze u Valjevo, ali ako mi ne budemo uspeli da Valjevo povežemo sa auto-putem 'Miloš Veliki', a to je ova saobraćajnica Iverak-Lajkovac. Pitanje je da li će biti realizovane ne samo te nego i druge investicije. Zaista moramo da ubrzamo radove", rekao je Momirović tokom obilaska gradilište buduće brze saobraćajnice.

Dodao je kako je u prošlosti bilo problema sa eksproprijacijom, ali da će taj posao ubrzo biti završen.

"Činjenica je da samo na ovoj deonici postoji 1.400 parcela koje je trebalo eksproprisati, 80 odsto tog posla je završeno i mi više nemamo vremena za čekanje. U narednih sedam dana biće završeno i ovo što nije urađeno i mislim da bi do kraja godine cela deonica mogla biti gotova", ocenio je ministar Momirović.

Naveo je da su poseban problem dva mosta ukupne dužine 3.600 metara koji treba da budu izgrađeni.

"Pričali smo sa našim kineskim partnerima da moramo da 'nagazimo radove', kako bi što pre bili gotovi. Rokovi koji su ugovoreni moraju da budu ubrzani. Velike investicije dolaze i ako je već predsednik uspeo da dovede te investicije moramo da završimo radove. Ako od nas zavisi, ne smemo da prokockamo to što imamo", naglasio je Momirović.

Poručio je izvođačima da je vreme da se krene i sa izgradnjom mostova.

"'Dajemo gas', prošli su januar i  februar, sad imamo mogućnost da punom parom otvorimo radove i 'da zgazimo ovu trasu'", zaključio je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je obišao gradilište jednog od mostova na deonici brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac i pozajmište kamena koje služi za nasipanje trase puta.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">