Читај ми!

Ziđin: Narodnoj banci Srbije isporučeno dve tone zlata

Kompanija "Srbija Ziđin koper" saopštava da je u protekloj godini zaradila 698 miliona dolara prodajom svojih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu. Narodnoj banci Srbije prodato više od dve tone zlata.

Kompanija je najviše deviza zaradila od prodaje 70,6 hiljada tona katodnog bakra, pa je samo promet "crvenog" metala sa inostranstvom, gde je plasirano 54,3 hiljade tona katoda, iznosio 340,4 miliona dolara.

Domaćem tržištu je u isto vreme isporučeno 16,2 hiljade tona katodnog bakra i po tom osnovu Kompanija je prihodovala 101 milion dolara.

Najveći kupci na inostranom tržištu bili su Kina, Bugarska, Turska, Hrvatska i Italija.

Dodatnih 245,7 miliona dolara Kompanija je prošle godine zaradila prodajom ostale robe – zlata, srebra, platine, paladijuma, selena i bakar-sulfata, a skoro polovina tog novca je dobijena od Narodne banke Srbije, kojoj je isporučeno 2.056 kilograma zlata.

U istom periodu u Kinu je za 10 miliona dolara izvezeno 15,4 tone srebra, dok je u Švajcarskoj prodato 11 kilograma platine i nepunih sto kilograma paladijuma, ukupne vrednosti oko sedam miliona dolara.

Skoro hiljadu tona bakar-sulfata, vrednosti 1,7 miliona dolara, prodato je 2020. na domaćem tržištu i izvezeno u Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku.

U januaru 2021. godine realizovana je prodaja robe u iznosu 65,6 miliona dolara, najviše od bakra 58,4 miliona dolara, dok je Narodnoj banci Srbije isporučeno sto kilograma zlata, što je doprinelo dodatnim milionima dolara prihoda od prodaje. 

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи