Čitaj mi!

Mali: O rešenju za frilensere za nedelju dana

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da razgovori sa predstavnicima frilensera o naplati poreza idu u dobrom smeru i da će za nedelju dana, nakon još nekoliko sastanaka, biti izneto rešenje za njih.

Upitan da prokomentariše šta je dogovoreno na sastanku frilensera sa predstavnicima Vlade Srbije, Siniša Mali je odgovorio da je fer s njegove strane da o detaljima sastanka ne govori dok se pregovori ne završe.

"Ne bih želeo da bilo šta govorim o čemu smo razgovarali i kako smo razgovarali, upravo zbog toga što su razgovori u toku. To je odgovorno s moje strane. Način na koji ćemo voditi razgovore i na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu", rekao je Mali novinarima nakon potpisivanja ugovora sa DFC-om.

Dodaje da je ispunjeno ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku, a u narednih nekoliko dana, kaže Mali, biće održan niz sastanaka sa Poreskom upravom.

"Dogovorili smo se da do kraja sledeće nedelje sednemo ponovo sa predstavnicima frilensera za sto da vidimo šta su detalji. Krećemo u tu vrstu analize postojećeg stanja, tako da ćemo za sedam dana imati odgovor na pitanja frilensera i tada ćemo ih javno izneti", rekao je Mali.

Nakon nedavnog sastanka između predstavnika Vlade Srbije i frilensera, poreske uprave iz više gradova u Srbiji obavestile su one koji su u postupku poreske kontrole prihoda iz inostranstva, da se obustavljaju svi poreski postupci prema njima, dok su u toku pregovori o rešavanju pitanja naplate poreza za frilensere.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">