Читај ми!

Ministarka Mihajlović s generalnim direktorom NIS-a o projektima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Tjurdenjevim o aktuelnim i perspektivnim projektima u oblasti energetike.

Ministarka Mihajlović je rekla da je Srbija "zainteresovana smo za projekat eksploatacije uljnih škriljaca, kao i Strategijom NIS-a definisane energetske projekte izgradnje TETO Pančevo i vetroparka Plandište".

Mihajlović je poručila da je Ministarstvo tu da bude podrška i pruži pomoć tamo gde je potrebno, ali i da daje konstruktivne predloge, kako bi se projekti što efikasnije realizovali jer je to, kaže, u interesu naše države i građana.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlović je izrazila zadovoljstvo da je NIS usvojio biznis-plan za naredne tri godine i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi.

"Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno", rekla je Mihajlović.

Kiril Tjurdenjev predstavio je poslovanje kompanije iz ugla najvažnijih projekata, kao i planove za budućnost.

Izrazio je spremnost NIS-a da pomaže Ministarstvu u rešavanju svih potencijalnih pitanja i problema i poručio da je saradnja sa resornim ministarstvom za tu kompaniju strateški važna.

"Integracija u Petrohemiju Pančevo, proizvodnja škriljnog ulja i energije iz škriljaca, izgradnja vetroparka Plandište i ulaganja u zelenu energetiku samo su neki od projekata u fokusu NIS-a", poručio je Tjurdenjev.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара