Mihajlović: Ideja je da sve procedure u oblasti rudarstva i energetike budu elektronske

Plan Ministarstva je da uvede elektronske procedure u energetici i rudarstvu, kroz reforme e-energetika i e-rudarstvo, kako bi omogućilo lakše privlačenje novih investicija u ovu strateški važnu oblast, ističe resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Sektori energetike i rudarstva su ključni za stabilno funkcionisanje i razvoj privrede, kao i za podizanje kvaliteta života građana, navodi se u saopštenju Ministarstva energetike i rudarstva.

"Znamo koliki je napredak ostvaren u građevinarstvu zahvaljujući uvođenju e-dozvola i po sličnom modelu planiramo da unapredimo poslovni ambijent i u ovom resoru. Sa reformama e-energetika i e-rudarstvo želimo da povećamo transparentnost i predvidivost za investitore, smanjimo troškove i skratimo procedure, bilo da su u pitanju energetske dovole i priključci na struju, gas, toplotnu energiju ili procedure koje se tiču geoloških istraživanja i rudarstva", navodi Mihajlovićeva.

Ministarka je objasnila da je ideja da sve procedure u oblasti rudarstva i energetike budu elektronske, kao što su u građevinarstvu. 

"To će zahtevati izmene određenih zakona i drugih propisa, a sistem na koji bi se ugledala ova reforma jeste jednošalterski sistem, koji smo uspešno sproveli i u oblasti građevinskih dozvola i upisa prava svojine", ističe Mihajlovićeva.

Prema njenima rečima, to bi značilo da se svi postupci odvijaju elektronski, bez potrebe da se obilaze šalteri, i da se potpuno transparentno objavljuju svi najvažniji podaci za jednog investitora, od objavljivanja cenovnika, preciznog definisanja postupaka, mogućnosti praćenja predmeta, do statistike o efikasnost energetskih subjekata.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара