Читај ми!

Program podrške i kreditiranja novih preduzetnika – šansa za realizaciju dobre poslovne ideje

Program podrške i povoljnog kreditiranja, u kojem učestvuju Privredna komora Srbije i partnerske banke, pomaže novim preduzetnicima da razviju i realizuju svoje dobre poslovne ideje i započnu uspešan biznis.

Početkom godine, više od 400 preduzetnika iz cele Srbije dobilo je sertifikat Privredne komore da može da započne svoje startapove iz programa za samozapošljavanje i konkuriše za povoljne kredite.

Pre nekoliko dana, počeo je drugio deo ovog programa i nova šansa za pokretanje posla.

Tamara Dunđerović iz Privredne komore Srbije kaže za RTS da je u okviru programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja Privredna komora implementacioni partner koji ima ulogu da svim polaznicima pruži besplatnu obuku za izradu poslovnog plana.

"Poslovni plan koji pet dana rade sa našim trenerima je sastavni deo tehničke dokumentacije koju predaju kod partnerskih banaka kada predaju zahtev za kredit", objašnjava Dunđerovićeva.

Kaže da pored obuke za izradu poslovnog plana, Privredna komora pruža i savetodavnu uslugu onima koji dobiju podsticajne kredite kdo banaka. Usluga im je na raspolaganju 12 meseci i sprovodi se na tri nivoa. 

"Svi polaznici imaju mogućnost da na određene teme rade jedan na jedan za ekspertima iz određenih oblasti i sa njima reše probleme sa kojma se suočavaj u prvim mesecima psolovanja". kaže Dunđerovićeva.

Ističe da je drugi nivo savetovanja povezivanje sa kolegama privrednicima i institucijama, a treći su specijalističke obuke koje se organizuju na zahtev polaznika.

Obuke u 17 regionalnih centara

Obuke za nove preduzetnike se sprovode u 17 regionalnih centara Privredne komore širom Srbije.

Tamara Dunđerović kaže da je najviše aplikacija iz oblasti proizvodnje i prerade, ali i pružanja usluga.

Program je namenjen svim početnicima u poslovanju koji posluju manje od 24 meseca. Otvoren je i za fizička lica koja imaju dobru poslovnu ideju, a nisu se upustila u njenu realizacuiju

Najvažnije je ubediti banku da je poslovna ideja dobra i isplativa.

"Svaka banka ima svoju politiku određivanja i procenjivanja svakog poslovnog plana. Iz svoje perspektive procenjuju i rizik odnosno da li je poslovni plan usklađen sa mesečnim obavezama", objašnjava Tamara Dunđerović.

Dok se ne prijavi 500 polaznika, poziv je otvoren za sve zainteresovane nove preduzetnike.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара