Potpisan sporazum o izgradnji graničnog prelaza kod mosta Bratoljub

Tri godine od izgradnje, most Bratoljub trebalo bi da bude otvoren za saobraćaj u martu naredne godine. To je najavila ministarka Zorana Mihajlović koja je u Bratuncu sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine potpisala sporazume o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza i o održavanju i rekonstrukciji više međudržavnih mostova.

Na levoj obali Drine uz most Bratoljub postavljene su konstrukcije za zajednički prelaz sa carinskim terminalom.

"Jedva čekamo da se otvori. Mi stalno idemo tamo, mi smo vezani jedni za druge, njena je familija tamo, moja je ovamo, a uvek smo bili zajedno", kaže Dragan Dragičević iz Bratunca.

"Ovo je za nas put razvoja, otvaranjem novog mosta i graničnog prelaza doći će do novih investicija, novih radnih mesta, a i sam život meštana Ljubovije i Bratunca biće olakšan", dodaje Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija.

Da bi se povezali i ljudi i privrednici, a ceo region ekonomski ojačao, Srbija i Bosna i Hercegovina će uložiti u zajedničke infrastrukturne projekte.

"Važan je jednako i sporazum o 11 mostova koje ćemo zajedno rekonstruisati, pet mostova na Drini će rekonstruisati i održavati Srbija. Ja mogu da kažem da je za nekoliko mostova završena tehničko-projektna dokumentacija, da je novac obezbeđen u budžetu vlade Republike Srbije, 15 miliona evra u naredne tri godine", ističe Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

I Savet ministara je obezbedio sredstva, rekonstruisaće dva mosta na Savi i tri na Uvcu.

"Spojićemo dva naroda, spojićemo regiju Srbije i Bosne i Hercegovine", naglašava Vojin Mitrović, ministar komunikacije i transporta BiH.

Uz mostove ulaže se i u auto-puteve. Uz potpisane sporazume na Bratoljubu, Bratoljub će biti i prvi potvrđen projekat.

Most dug 227, širok 14 metara Srbija je završila pre tri godine, kada se u martu naredne godine završi i zajednički granični prelaz između Ljubovije i Bratunca biće oko tri kilometra. Dnevno reku tu pređe oko 5.000 ljudi, a ujedno biće to i najkraći put za promet robe između ovog dela Zapadne Srbije i Sarajeva.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво