Vučić: Uskoro "Forverk" u Čačku, nemačka fabrika u Ivanjici

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su gradovima u pet okruga na jugu zemlje najpotrebnije investicije, kao i u pojedinim delovima Vojvodine i istakao da se u Čačku uskoro otvara fabrika kompanije "Forverk", dok će jedna nemačka kompanija otvoriti veliku fabriku u Ivanjici.

Na pitanje novinara gde su najpotrebnije investicije, Aleksandar Vučić je rekao da su najpotrebnije u Somboru, Vrbasu, Kikindi i dodatno u srednjem Banatu, oko Zrenjanina, kao i u Bačkoj Palanci.

"Ima investicija u Novom Sadu, Sremu, južnom Banatu. Uvek treba još, ali je dobro, kao i Smederevu, sada i u Smederevskoj Palanci", rekao je Vučić.

Dodao je da su investicije potrebne i Braničevskom i Podunavskom okrugu, posebno Požarevcu, ali i drugim mestima.

"'Ziđin' mnogo drži u Borskom i Zaječarskom okrugu, imamo dosta u Mačvi, ali potrebne su nove investicije i putevi u Kolubarskom okrugu. Uskoro otvaramo 'Slovac–Popučke' kod Valjeva", rekao je Vučić.

Najavio je da će uskoro otvara "Forverk" u Čačku, dok će u Ivanjici Nemci otvoriti veliku fabriku.

Dodao je da u Zlatiborkom okrugu mora dodatno da se radi na otvaranju radnih mesta, te napomenuo da se uskoro otvara i "Budimka" što će mnogo značiti za Požegu.

"Moramo da uradimo još za južni deo Zlatiborskog okruga. Ostaje Raški okrug. Mnogo smo uradili za Kraljevo", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, iako je mnogo urađeno za jug Srbije, to je deo zemlje gde su investicije najvažnije.

"Od Pčinjskog, Niškog, Jablaničkog, Pirotskog do Topličkog okruga, tamo su investicije najvažnije", rekao je Vučić.