Neformalno otvoren Kopaonik biznis forum 2020.

Kopaonik biznis forum, koji će ove godine okupiti oko 1.300 učesnika, neformalno je otvoren koktelom dobrodošlice. O tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost i koliko smo spremni za promene koje ona nosi, naredna tri dana razgovaraće predstavnici države, ekonomisti i privrednici.

U ime organizatora, Saveza ekonomista Srbije, dobrodošlicu je učesnicima i gostima poželeo predsednik SES-a Aleksandar Vlahović, koji je rekao da interesovanje nikada nije bilo veće, da forum raste i razvija se svake godine.

Vlahović je zahvalio i predstavnicima MK grupe koja je tradicionalno domaćin foruma i koja je večeras priredila koktel dobrodošlice u Hotelu "Grand", ističući da svake godine pružaju punu podršku organizaciji tog skupa.

Vlahović je rekao da su danas održana tri kvalitetna panela i da će naredna tri dana biti intenzivna.

Najavio je da će sutra, posle nakon zvaničnog otvaranja KBF, uvodno izlaganje dati ministar finsnija Siniša Mali i guverner NBS Jorgovanka Tabaković, a potom će se obratiti i šef Misije MMF-a.

Ocenio je da je tema ovogodišnjeg foruma "Industrija 4.0 i povezane teme" interesantna i intrigantna i da će se nastojati u tome da se naredna tri dana odgovori na sva važna pitanja kada je ta oblast u pitanju.

Goste je pozdravila predsednik Izvršnog odbora AIK banke koja je deo MK grupe, Jelena Galić, i zahvalila što je i ove godine Savez ekonomista Srbije ukazao poverenje toj grupi da bude domaćin ovog, kako je istakla, najznačajnijeg ekonomskog skupa u zemlji.

Rekla je da će ove godine "srpski Davos" okupiti više od 1.000 učesnika iz Srbije i regiona i da će biti pokrenute brojne teme, diskusije i dijalozi između države, privrede i medija.

Sa tehničke strane sve je spremno za početak KBF, rekla je Galić i istakla da očekuje da će i ove godine taj skup biti uspešan.

Kopaonik biznis forum počeo je danas specijalnim događajima - najpre humanitarnom ski trkom, a potom i panelima na kojima se diskutovalo o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine.

Svečano otvaranje zakazano je za sutra ujutru i na početku će se obratiti guverner NBS Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali.

Potom će uslediti paneli na kojima će govoriti predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, ambasadori...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара