Dragoljub Damljanović – novi predsednik Srpske asocijacije menadžera

Srpska asocijacija menadžera izabrala je novog predsednika Dragoljuba Damljanovića iz firme "Šnajder elektrik" koji će zameniti dosadašnju predsednicu Stanku Pejanović iz "Gorenje hajsensa".

Na skupštini Srpske asocijacije menadžera je rečeno da će biti posvećena znanju menadžera i temama poput odliva stručnjaka digitalne transformacije, promeni biznis modela i stvaranja bolje i sigurnije budućnosti.

"Imamo primere i da naši menadžeri iz Srbije vode internacionalne kompanije. To je i moj primer, ja sam u ‘Hajsens jurop‘ od pre dve godine. Isto tako i obrnute primere da menadžeri iz Evrope dolaze da rade u Srbiji, a zaposleni su takvi kakvo je okruženje u kojima rade. Ja ne mislim da mogu mnogo da utiču osim ako kompanija ima dobru strategiju, fer politiku", kaže Stanka Pejanović, dosadašnja predsednica Srpske asocijacije menadžera.

Novoizabrani predsednik Srpske asocijacije menadžera Dragoljub Damljanović ističe da će probati da izađu van beogradskog konteksta da dođu do kvalitenih menadžera u drugim gradovima u Srbiji.

"Razmena iskustava između nas je neophodna kako bi svako u svom biznisu što brže napredovao. Svakako ćemo probati da izađemo van beogradskog konteksta da probamo da dođemo do kvalitenih menadžera u drugim gradovima u Srbiji i treća stvar je da postanemo malo relevantniji sagovornik društva, Vlade za stvari koje se tiču biznisa, odnosa prema zaposlenima, radnog zakonodavstva", zaključuje Damljanović.

broj komentara 0 pošalji komentar