Američka privredna komora izabrala novi Upravni odbor

Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora "Rajfajzen banke", saopštio je AmCham.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica, na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmCham-a za prvog potpredsednika izabran je Ivan Miletić iz "Filip Moris Internešnala", drugi potpredsednik je Ronald Seliger iz "Hemofarma", kao i četiri člana Upravnog odbora: Živorad Vasić iz kompanije "IHG Area", Milana Jević Gledović iz "Delez Srbija", Sandra Marinković iz "MSD-a", i Borislav Miljanović iz "Represent Sistema".

"Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog", rekao je Zoran Petrović, preuzimajući mesto novog predsednika AmCham-a.

Petrović se zahvalio dosadašnjoj predsednici, Jeleni Pavlović, na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmCham-a prepoznat kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Osvrćući se na rezultate u prethodnom periodu, Jelena Pavlović je istakla da je veoma važno da "pohvalimo i ohrabrimo sprovedene reforme i sve inicijative zahvaljujući kojima naše članice, ali i kompletna privreda Srbije danas lakše, brže i jeftinije posluje".

"Iako je pred nama još puno izazova, u prethodnom periodu ostvarena je makroekonomska stabilnost, preduzeti su koraci na smanjenju sive ekonomije, reformisan je inspekcijski nadzor, ali je i proces pribavljanja građevinskih dozvola jednostavniji i efikasniji nego ikada. Pored toga, Srbija je nastavila sa digitalizacijom, uvođenjem eUprave, reformom Poreske uprave, reformama u domenu radnog prava, a vodili smo i veoma konstruktivan dijalog na temu pravosuđa", navela je Pavlovićeva.

Izabrani "Heroji" godine

Predstavnici AmCham-a, sedmu godinu za redom, imali su zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog "Heroja" koji je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

Ovogodišnja nagrada AmCham "Hero" dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanji "Pruži korak" udruženja NURDOR.

Zahvaljujući kampanji "Pruži korak" i aplikaciji koja je okupila 500.000 ljudi i preko 60 kompanija, prikupljeno je preko 50 miliona dinara za izgradnju NURDOR Roditeljske kuće, kao podrška deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Društveno odgovorne kompanije za svaki od pređenih kilometara, koje su korisnici aplikacije napravili, odvojili su odgovarajuću svotu novca. Aplikacija je i dalje aktivna i svako ko je instalira putem mobilnog telefona može joj se pridružiti.

"Kao organizacija koja okluplja kompanije, jednoglasnom odlukom odlučili smo se da ove godine bude nagrađena inicijativa koja je za isti cilj ujedinil i pojedince i kompanije, pokazujući da nema velikog i malog dopinosa, malih i velikih koraka, malog i velikog truda, već da je isključivo zajednička akcija ta koja donosi rezultat! Zahvaljujemo se Tamari i Bogdanu, i sa nestrpljenjem očekujemo njihove naredne projekte", istakla je Pavlovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво