Država ulaže 31 milion evra u prevodnicu na "Đerdapu 2"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE "Đerdap 2", vredan 31 milion evra.

Zorana Mihajlović je prilikom potpisivanja protokola istakla da država poslednjih nekoliko godina ulaže u vodni saobraćaj i da ta ulaganja iznose 350 miliona evra.

"Prošle godine potpisali smo protokol za rekonstrukciju brodske prevodnice 'Đerdap 1', ove godine za prevodnicu na 'Đerdapu 2', i ukupno ulažemo 60 miliona evra za obe. To je važno za ovaj kraj, za elektranu i dalja ulaganja u infrastrukturu, jer nema ničeg važnijeg od infrastrukture, to utiče na razvoj naše privrede i rast BDP-a", rekla je ministarka, prenosi resorno ministarstvo.

Istakla jeda će se krenuti sa proširenjem Luke Prahovo, u šta će biti uloženo deset miliona evra.

Grčić je dodao da današnji sporazum govori mnogo: da država brine o energetici i infrastrukturnim predusovima za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Ranije danas, Mihajlovićeva je obišla novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Kladovo, kao i radove na rehabilitaciji državnog puta Kladovo – Brza Palanka.

"Zahvaljujući Vladi Srbije, mi danas imamo stabilan budžet i mogućnost da ulažemo u puteve. Završili smo 120 kilometara puteva u Borskom okrugu, sada nas čeka izgradnja brzih saobraćajnica u ovom kraju, prema Golupcu, Donjem Milanovcu i Kladovu. To nam je neophodno ako hoćemo da razvijamo turizam u ovom delu Srbije", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 19. feb 2020, 19:35) - Djuradj [neregistrovani]

@Sta je sa Negotinskom Krajinom

U tekstu je aktuelan recni saobracaj,nisu putevi.Ogradi se u buducnosti na aktuelan tekst sa komentarom,ili nemoj komentarisati.

(sreda, 19. feb 2020, 19:01) - Negotinac [neregistrovani]

Sta je sa Negotinskom Krajinom

Gde su ti putevi ?
Zajecar - Negotin - Kladovo
Put je izgradjen pre pola veka popravlaju rupe pred svake izbore,
Kad ce da ga komplet resturiraju i da ga na novo izgrade za mojih 50 godina to jos nisam docekao a dal cu za zivota to ke veliko pitanje.