Prvi letovi sa Aerodroma "Morava" od decembra, čeka se izbor avio-prevoznika

Aerodrom "Morava" je identifikacioni kod "KVO" dobio na zahtev "Er Srbije", kaže direktor tog aerodroma. Ističe da aerodrom ima dozvolu za letenje, a uveren je i da avio-kompanije neće propustiti priliku da se jave na tender za izbor prevoznika na linijama za Beč i Solun.

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj zvanično je dodelilo Aerodromu "Morava" identifikator lokacije sa tri slova – "KVO".

Direktor aerodroma Dragan Bugarinović ističe da je kôd bitan za avio-prevoznika i da do sada nije postojao jer nije ni bilo letova.

"Kôd je dobijen upravo na zahtev avio-kompanije, a u ovom slučaju je to bila 'Er Srbija' koja je prilikom svog prvog leta prilikom otvaranja i podnela zahtev za dobijanje tog koda, tako da je on i zvanično objavljen", rekao je Bugarinović, ističući da aerodrom ima dozvolu za letenje.

Tender za izbor najboljeg ponuđača za letove iz Kraljeva, na relacijama za Beč i Solun, ističe u četvrtak.

"Nadležno ministarstvo raspisalo je tender za prijavljivanje zainteresovanih avio-kompanija za obavljanje avio-prevoza na linijama od javnog interesa, i to od početka decembra, kako je i u uslovima tendera i to tri puta nedeljno linija za Beč", rekao je Bugarinović. 

Uveren je da avio-kompanije "neće propustiti ovakvu priliku".

"Na ovaj način one u početku dele rizik sa državom, na ovaj način će linije sigurno biti u funkciji i nema razloga da se kompanije ne prijave i aerodrom krene sa letovima od decembra", naveo je Bugarinović. 

Aerodrom "Morava" nastao je konverzijom iz vojnog aerodroma u Lađevcima u mešoviti vojno-civilni.

Pre nekoliko dana Ministarstvo odbrane dobilo je od Vlade Srbije 155.000.000 dinara za izvođenje dodatnih radova na aerodromu "Morava".

Radovi su nužni kako bi se dobila dozvola Direktorata za civilno vazduhoplovstvo za dužinu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja aerodroma "Morava".

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 19. nov 2019, 22:36) - Andreja [neregistrovani]

Zainteresovan (i)

Ima nas puno koji smo zainteresovani za
Linije kao što su: ženeva i Bazel.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 14:28) - anonymous [neregistrovani]

Keln

Dajte neki let do Kelna, ali iz Beograda. Jeste da je Diseldorf relativno blizu, ali nam stvarno nedostaje veza s Kelnom.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 11:43) - anonymous [neregistrovani]

Minhen, Cirih, Kopenhagen, Frankfut, Hamburg, Bratislava

Omogućite konekciju sa našim raseljenim ljudima.Možda se i vrate.Sigurno će boljom konekcijom trošiti više u Srbiji.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 10:20) - anonymous [neregistrovani]

Air Srbija

Znaci letece Air Srbija sa ATR72 za Bec, super!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">