U planu novi kilometri asfalta, brže će se putovati kroz Srbiju

Koridor 10 je vratio Srbiju na evropsku mapu transportnih koridora. Ministarka Zorana Mihajlović navodi da o tome svedoči i 60 miliona automobila koliko će njime proći ove godine, u odnosu na 34 miliona koliko smo imali 2014. Ništa manje važne nisu ni ostale brze saobraćajnice koje povezuju različite delove Srbije, a koje će se graditi i u narednim godinama.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će 19. decembra biti puštena deonica Surčin–Obrenovac.

"Ovo je jako važna godina za infrastrukturu, kruna rada prethodnih godina. U avgustu smo pustili u saobraćaj auto-put 'Miloš Veliki' od Obrenovca do Čačka. Na Svetog Nikolu, 19. decembra, puštamo i jako važnu deonicu Surčin–Obrenovac", najavila je Mihajlovićeva ukazujući da ćemo time imati 126 kilometara tog auto-puta.

I dok se Koridorom 10 povezujemo sa regionom, "Miloš Veliki" omogućuje da se povežemo unutar zemlje. 

"Radimo deonicu Preljina–Požega, jako je važna jer će omogućiti da se iz Požege ide dalje ka  Crnoj Gori i BiH, kao i auto-put koji smo počeli da radimo Sremska Rača – Kuzmin", istakla je Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja je najavila za 19. novembar potpisivanje komercijalnog ugovora Ruma–Šabac–Loznica.

"Tom delu Srbije falila je brza saobraćajnica. Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora, krećemo i sa izradnjom mosta preko Save", navela je Mihajlovićeva.

Kada je u pitanju Moravski koridor, ministarka takođe očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora za početak radova u okolini Kruševca.

Sledeće godine očekuje se početak radova i na deonici Niš–Pločnik, na auto-putu Niš–Merdare–Priština.

"Mislim da smo time premrežili Srbiju auto-putevima. Mogu da obećam da se nijedan auto-put neće graditi kao što se gradio Koridor 10 – 30 i više godina", zaključila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 09. nov 2019, 18:20) - Goran [neregistrovani]

Predlog

Autoput Zajecar-Bor-Zagobica-pa sve do Lozovika gde se spaja sa autoputem E-75 tj. A1. To bi nama u ovom kraju znacilo da se bolje povezemo sa Beogradom. Pozdrav

(subota, 09. nov 2019, 12:06) - anonymous [neregistrovani]

///

Gde je jak protok saobracaja tu se pravi autoput. I na razvijenom zapadu je tako, nema svako naseljeno mesto autoput. Ako se bez smetnji vozi po obicnim putevima onda nema potrebe praviti autoput. Zato i u rusiji, sem par vecih gradova, nema potrebe za autoputevima, te ih rusi i ne grade.
A, srbija u zadnje vreme ih gradi. Tacnije receno, od kad je zorana mihailovic na celu tog zadatka. Srbija je oduvek imala novca, ali je tek ona uspela da iz naroda uzme onaj deo sto pripada drzavi (nije ni ona uspela to u potpunosti, ali mnogo bolje nego njeni prethodnici) i da taj novac dobronamerno usmerava.

(subota, 09. nov 2019, 11:47) - anonymous [neregistrovani]

Zajecar-Nis

A kada ce Autoput Zajecar-Nis? Trenutno se ide preko Tresibabe i vrlo je spora i opasna deonica. Ima puno saobracajnih udesa.

(subota, 09. nov 2019, 11:38) - anonymous [neregistrovani]

Da li je u najvi otcepljenje Vojvodine?

Vidim da ova vlast zaobilazi Vojvodinu, pa se nadam da će se urazumiti i prestati to da radi.

(subota, 09. nov 2019, 10:04) - Запад [neregistrovani]

Тунели

Такође би за спајање западне Србије са Ужицем и Ваљевом требало ући у изградњу тунела испод Кадињаче и испод Прослопа између Осечине и Љубовије.

(subota, 09. nov 2019, 09:54) - anonymous [neregistrovani]

Zajista

Zajista istoricna godina, za srpsku infrastrukturu! U samo jednoj godini, resena tri vazna pravca: za Makedoniju, za Bugarsku, za Cacak. Cestitke!

(subota, 09. nov 2019, 09:48) - anonymous [neregistrovani]

Bavaniste

Rade u brda a meni ispadaju tockovi na putu Bavaniste-Pancevo

(subota, 09. nov 2019, 09:12) - anonymous [neregistrovani]

Autoputevi - moje misljenje

Trebalo bi odraditi kratku deonicu auto puta (ili brze magistrale) koja je najavljivana pre neku godinu a to je Mala Krsna - Pozarevac.
U buducnosti i dalje Djerdapom i mozda cak ako se napravi most izmedju Rumunije i Srbije na pocetku Djerdapske klisure (okolina Golupca) se povezemo i na taj nacin, tu bi trebalo maksimalno iskoristiti IPA ili neke druge fondove.

Takodje je najekonomicnije novi krak autoputa "Karadjordje" od Topole do Koridora 10 sprovesti dolinom reke Jasenice i to pravcem Topola - Smederevska Palanka - Velika Plana.

Sta mislite o tome?

(subota, 09. nov 2019, 08:10) - anonymous [neregistrovani]

браво

Браво за онога ко ово ради. Није ми важно како се он зове. Браво, браво, браво.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">