Turska kompanija zainteresovana za izgradnju "Vožda Karađorđa"

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su sa delegacijom turske firme "Kaljon" o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor "Vožd Karađorđe".

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Miodrag Poledica upoznao je predstavnike "Kaljona" sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici kompanije "Kaljon" iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kompanija "Kaljon" osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrednosti oko 30 milijardi evra.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 08. okt 2019, 13:11) - mikica [neregistrovani]

nasmejao sam se

danas to nema nikakve veze, nicije pare ne smrde, kapital nema boju koze itd. Nego samo me nasmejao naslov, moze dobar vic da se smisli.

(utorak, 08. okt 2019, 12:57) - anonymous [neregistrovani]

Ne mogu da verujem

Pa zar da Turci prave auto put Karadjordje, pa čovek bi se u grobu okrenuo.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">