Mali sa kompanijama koje će graditi metro

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima francuskih kompanija "Ežis" i "Alstom" i sa predstavnicima kineske kompanije "Power China", sa kojima je razgovarao o projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Na sastanku ministra finansija Siniše Malog i predstavnika francuskih kompanija i kineske kompanije razmatrana je struktura finansiranja projekta beogradskog metroa, a bilo je reči i o tome na koji način će ove kompanije u njemu učestvovati.

Predstavnici kompanija su istakli da je reč o velikom i važnom projektu, kao i da su otvoreni za međusobnu saradnju, te da je to dobra prilika da ukrste dosadašnja iskustva, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kompanija "Ežis" nedavno je završila prifizibiliti studiju, u kojoj se procenjuje da će izgradnja prve linije metroa koštati 1,8 milijarde evra, druge linije 2,2 milijarde evra, a plan je da u narednom periodu bude urađena fizibiliti studija.

Ministar je podsetio da je ove godine potpisan Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" sa kompanijom "Power China", u okviru drugog samita „Pojas i put" u Pekingu, kao i da je 2011. godine kompanija "Alstom" potpisala sa Gradom Beogradom Sporazum o gradnji prve linije metroa.

Takođe, 2014. godine Siniša Mali, kao gradonačelnik Beograda, potpisao je Memorandum o razumevanju o gradnji metroa sa Republikom Francuskom.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kao i predstavnici Ambasade Francuske u Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">