Gradnja brze saobraćajnice do Golupca kreće 2020. godine

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice od auto-puta kod skretanja za Požarevac do Velikog Gradišta i Golupca počeće 2020. godine, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović navodi da je vrednost tog projekta oko 350 miliona evra.

"Sve građane Braničevskog okuga posebno zanima izgradnja brze sabraćajnice od auto-puta kod Požarevca do Golupca. Ta magistrala će biti jedna od nalepših u Srbiji, pošto je to i jedan od najlepših delova naše zemlje", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da su "Putevi Srbije" investitor tog projekta i da to javno preduzeće već radi na tehničkoj dokumentaciji, kao i da se radi na prostornom planu.

"Ove godine mora da bude gotova dokumentacija, a 2020. mogu da počnu radovi", poručila je Mihajlović.

Istakla je da će taj auto-put biti veoma značajan ekonomkski, turistički, ali i socijalno, pošto će od njega imati veliku korist građani tog dela zemllja.

Izrazila je očekivanje da će brza saobraćajnica doprineti da mladi ostanu da žive u tom delu Srbije.

Ministarka je tokom posete Velikom Gradištu razgovala o tom projektu sa načelnikom Braničevskog okruga Aleksandrom Đokićem i predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem. 

Uskoro počinje gradnja tri nova auto-puta

Mihajlovićeva je najavila i da uskoro počinje gradnja tri nova auto-puta, od kojih će prvo krenuti radovi na auto-putu Sremska Rača–Kuzmin, već tokom juna ili jula.

Dodala je da će se ti auto-putevi graditi u okviru novog investicionog ciklusa vrednog ukupno osam milijardi evra.

"Počinje izgradnja tri nova auto-puta: Sremska Rača–Kuzmin, u junu ili julu i za taj auto-put je spremna dokumentacija. Zatim gradnja Moravskog koridora koji će povezati Srbiju odnosno koridore 10 i 11", rekla je ministarka.

Dodaje da će početi i gradnja brze saobraćajnice i auto-puta Ruma–Šabac i Šabac–Loznica.

"Očekujemo da bude uskoro gotova i dokumentacija za deonicu auto-puta Niš-Pločnik", navela je Mihajlovićeva.

Dodaje je da će se u okviru novog investicionog ciklusa ulagati u puteve, prugu, aerodrome i vodni saobraćaj, kao i da će vlada po prvi put realizovati investicije od 200 miliona evra samo u vodni saobraćaj.

"Srbija je mala zemlja i treba da iskoristi svoj položaj da bi opstala i zato treba da se povežemo unutar zemlje, kao i za zemljama oko nas", podvukla je ministarka.

Navodi da će se u okviru tog ciklusa nastaviti reliazacija železničkih projekata: Beograd–Budimpešta, zatim rekonstrukcija pruga Niš–Preševo i rekonstrukcija barske pruge kroz Srbiju.

"Neke rezulate ćemo imati već naredne godine", dodala je Mihajlovićeva.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво