Prvi rezultati "Ziđina" u Boru, veća proizvodnja i nova zapošljavanja

Kompanija "Ziđin" je potvrdio - u prvom tromesečju gubitke RTB-a pretvorili su u profit. Kineski vlasnik je zadržao pet hiljada zaposlenih, a već prima i nove. U aprilu stalni posao dobilo je 50 ljudi, a danas su potpisali ugovore sa još 38 studenata završnih godina Tehničkog fakulteta u Boru.

Apsolventi borskog Tehničkog fakulteta do završetka studija u RTB-u, koji sada posluje pod imenom "Srbija Ziđin Bor bakar" biće na stručnoj praksi - pet sati rada a dva učenja kineskog jezika. Praksa im je plaćena i biće im ponuđeno da ostanu u kompaniji.

"Ugovor koji smo danas potpisali biće svima nama od velikog značaja u budućnosti, ali i ostalim studentima koji će ugovore potpisivati posle nas", kaže Milica Adamović, apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru.

"Ovo je prilika da pokažemo i praktično sve ono što smo za četiri godine naučili. Naravno, svi se nadamo zaposlenju", kaže Milan Milenović, apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru.

"Samo oni koji usvajaju duh inovacije i neprestano se usavršavaju mogu postati vrhunski stručnjaci u kompaniji. Dobar početak je pola posla. Dodela ugovora otvara vrata odličnoj saradnji Kompanije i Grada, ali i Kompanije i Tehničkog fakulteta u Boru", kaže Huang Džao Ju, direktor ljudskih resursa  u "Srbija Ziđin Bor bakar".

U Vladi su zadovoljni jer će kineski vlasnik do kraja godine u Boru investirati 160 miliona dolara, kao i prvim poslovnim rezultatima.

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić kaže da su 18. decembra su ušli u kompaniju i već u prvom kvartalu za 2,8 posto su povećli proizvodnju katodnog bakra u odnosu na isti period 2018. godine.

"April nam je doneo još bolje rezultate. Proizvodnja katodnog bakra na nivou cele kompanije je 48 procenata veća nego prošle godine, a proizvodnja iz sopstvene rude za oko 14 procenata", istakao je Antić.

"Ziđin" je i globalno vodeća kompanija u svojoj oblasti. Na Forbsovoj listi, objavljenoj u maju "Ziđin" je na prvom mestu proizvođača zlata u svetu, a deseti je među proizvođačima obojenih metala.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 29. maj 2019, 22:57) - anonymous [neregistrovani]

Nemar,nerad i javasluk

Su odrednice naseg pristupa i odnosa prema radu i obavezama.

(sreda, 29. maj 2019, 21:44) - djordje [neregistrovani]

partija

Sve dok ljude zaposljavamo po njihovim ambicijana a ne po strucnosti i biramo ih iz partijskih jurisnika BICE OVAKO...NIS gubitnik, dodjose Rusi, profit ogroman, Smederevo, Bor -Kinezi -takodje...Hvala im, a partije ne kaznjavaju svoje kadrove!!! E Srbijo!!!

(sreda, 29. maj 2019, 21:37) - anonymous [neregistrovani]

Kombinat RTB je u pravim rukama

Kinezi imaju pare,imaju pamet,drze red,rad,disciplinu,nema lopovluka i javasluka i zato se vrlo brzo doslo do profitabilnosti kompanije.I jos primaju nove radnike,i dajuci sansu mladim inzenjerima iz Bora vode racun o buducnosti kompanije.
Svaka im cast i nije cudo sto osvajaju svijet..

(sreda, 29. maj 2019, 21:04) - anonymous [neregistrovani]

Boze hvala ti !

Samo kad ode onaj Spaskovski !!!

(sreda, 29. maj 2019, 20:43) - НЕНАД [neregistrovani]

КИНА

Кина је светски лидер овог века у економији, дисциплини, моралу, војсци.... Што пре то схватимо биће боље