Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu

"Beri Kalebo" grupa vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz te švajcarske kompanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije.

"'Beri Kalebo' će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe", naveo je Vučić.

Antoan Desent Afrik, generalni direktor kompanije navodi da će fabrika u Novom Sadu predstavljati regionalni centar iz kog će "Beri Kalebo" snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope.

"Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom 'pametnog upravljanja rastom', bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja", naveo je Afrik.

Fabrika će biti smeštena u Novom Sadu i planirano je da ima početni proizvodni kapacitet više od 50.000 tona godišnje.

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 08:08) - anonymous [neregistrovani]

lion

Swiss Lion je švajcarska kompanija, Takovo je naša.

(petak, 19. apr 2019, 02:02) - anonymous [neregistrovani]

Swiss Lion

Baš zvuči srpski..... Daj ne provaljuj se.

(četvrtak, 18. apr 2019, 20:26) - Nedo [neregistrovani]

A nase

Sta sa Swiss Lionom iz Gornjeg Milanovca????????????