Počelo trgovanje akcijama "Fintel energije" na berzi

Na Beogradskoj berzi je danas počelo trgovanje akcijama kompanije "Fintel Energija".

Akcijama ove kompanije trguje se metodom kontinuiranog trgovanja, a indikativna, odnosno početna cena na Berzi danas je bila 500 dinara po jednoj akciji.

Direktor Beogradske berze Siniša Krneta izjavio je tim povodom da se prvi put posle više od 80 godina na Beogradskoj berzi čulo berzansko zvono kojim je simbolično obeležen početak trgovanja akcijama kompanije koja je donela hrabru odluku i od privatne kompanije postala javno društvo.

"Verujemo da je ovo tek početak izlaska većeg broja srpskih kompanija na Berzu i stavljanja tržišta kapitala Srbije u funkciju domaće ekonomije, ali i vraćanje tržištu važnosti i značaja koji mu po definiciji pripadaju", rekao je Krneta, navodi se u saopštenju Berze.

Proces Inicijalne javne ponude akcija kompanije "Fintel Energija" završen je 30. oktobra, a u toku trajanja ponude upisano je preko 1,5 miliona akcija, koliko je bilo propisano kao minimalan prag uspešnosti ovog procesa.

Ovim postupkom "Fintel Energija" je prikupila 755,2 miliona dinara neophodnih za dalje poslovanje i širenje mreže vetroparkova u Srbiji.

Direktor "Fintel Energije", Ticijano Đovaneti, izjavio je da je veoma zadovoljan interesovanjem investitora i njihovim poverenjem, te da se nada da će i trgovanje akcijama ove kompanije na Beogradskoj berzi izazvati istu pažnju.

Akcije kompanije "Fintel Energija" uključene su na Prajm Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala.

"Fintel Energija" iz Beograda je ćerka firme "Fintel Energia S.p.A", koja je od 2010. listirana na berzi u Milanu, delu Londonske berze.

broj komentara 0 pošalji komentar