"Vlada dala saglasnost za produženje ugovora radnicima niškog aerodroma"

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je da je vladina Komisija dala saglasnost za produženje ugovora za 35 zaposlenih niškog aerodroma, te da joj nije jasno kako uprava Aerodroma "Konstantin Veliki" nije informisana o tome.

"Vladina Komisija dala je odobrenje prošle nedelje. Nisam sigurna kako uprava nije informisana. Juče smo potvrdili da je takva odluka doneta", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da saglasnost nije stigla.

"Da postoji e-uprava dobili bi je odmah, a ovako putuje u papiru", primetila je premijerka i ponovila da je "Komisija, bez daljenjeg, donela odluku", i to pozitivnu.

Kako je Tanjug juče izvestio, Komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak 27. aprila.

Udruženje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) juče je saopštila da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora, što su demantovali u vladi.

NKD se inače pozvalo na tvrdnje radnika JP Aerodrom da je poslovodstvo aerodroma na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima, ali nedostaju informacije o tome da li je taj zahtev, u skladu sa procedurom, prosleđen Vladi Srbije.

Iz Kabineta niškog gradonačelnika saopštili su u međuvremenu da je reč o onim radnicima koji "prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme" i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

"Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje", navedeno je u saopštenju.

"Nije reč o novom zapošljavanju" 

Oglasio se i niški aerodrom koji je saopštio da će produžiti ugovore o radu za 35 radnika, kojima je ugovor istekao 30. aprila ove godine, čim Grad Niš danas dostavi odobrenje Komisije Vlade Srbije.

"Još uvek nam nije stiglo odobrenje Komisije Vlade Srbije, ali očekujemo da se to svakog trenutka desi, tačnije, da nam Grad Niš to dostavi kao formalni podnosilac zahteva", kažu na Aerodromu.

Napominju da su svi ovi zaposleni nosioci određenih licenci i sertifikata zavisno od vrste radnog mesta, te da se ne radi o "novom zapošljavanju" kako se to pisalo u nekim medijima.

"Radi se o radnicima na određeno vreme, tačnije, o angažovanju većeg broja radnika od zakonom propisanih 10 procenata u odnosu na broj radnika na neodređeno vreme. Zbog ekstremno velikog povećanja obima poslovanja već skoro godinu dana Aerodrom, uz saglasnost Grada Niša i Komisije Vlade Srbije angažuje veći broj radnika na određeno vreme od zakonom propisanog procenta", navode sa niškog aerodroma.

broj komentara 12 pošalji komentar
(petak, 04. maj 2018, 21:03) - anonymous [neregistrovani]

Dokaz

Dokaz da vlada misli o svima i nece ostaviti ljude na ulici.

(petak, 04. maj 2018, 20:53) - Lola [neregistrovani]

"Влада дала сагласност за продужење уговора радницима нишког аеродрома"

Dokaz da Vlada brine o svojim gradjanima!

(petak, 04. maj 2018, 19:08) - Ljubisa [neregistrovani]

Влада

Vlada na celu sa premijerkom Brnabic je i ovim potezom ukazala da su svi gradjani podjednako bitni .

(petak, 04. maj 2018, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Kole

Neki pokušavaju da veštački naprave probleme. Ugovori su produženi.

(petak, 04. maj 2018, 15:11) - anonymous [neregistrovani]

aerodrum

Vlada RS nece dozvoliti da radnic Niskog aerodroma ostanu bez posla

(petak, 04. maj 2018, 14:15) - anonymous [neregistrovani]

sale

Tako je i najbolje da clanice EU budu neutralne po pitanju nezavisnosti Kosova,

(petak, 04. maj 2018, 13:49) - Vedrana [neregistrovani]

Radnici u Nisu

Vlada RS nece dozvoliti da radnic Niskog aerodroma ostanu bez posla, svakako to pokazuje i cinjenica da vlada iz budzeta Srbije pruza finansijsku pomoc Niskom aerodromu.

(petak, 04. maj 2018, 13:17) - anonymous [neregistrovani]

Jasna

optimista sam kad je u pitanju ovaj posao

(petak, 04. maj 2018, 13:16) - Nikola [neregistrovani]

"Влада дала сагласност за продужење уговора радницима нишког аеродрома"

Vada je dala saglasnost za produženje ugovora za 36 radnika Niškog aerodroma, i na taj način je demantovala pisanja opozicionih medija da nisu produženi ugovori za 36 radnika Niškog aerodroma. Još jednom je propala laž opozicije.

(petak, 04. maj 2018, 13:15) - Jana [neregistrovani]

NIS

Drzava Srbija ce uvek brinuti o svojim gradjanima, a to pitanje oko aerodroma je sasvim jasno. Ako zele da propada kao i do sada onda neka ostane tako, a ako zele razvoj i oporavak onda drzava mora da pruzi svoj doprinos.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">