Sa aerodroma u Nišu uskoro i do Stokholma

"Rajaner" uspostavlja od utorka, 31. oktobra, letove na relaciji Niš–Stokholm. Irska niskobudžetna avio-kompanija kreće da prodaje karte po promotivnim cenama od pet evra, a sa razvojem linije cena karte dostiže u proseku 30 do 40 evra.

Direktor Aerodroma "Niš" Vladica Đurđanović rekao je da je to 11. redovna linija do neke od evropskih destinacija. 

On je kazao da "Rajaner" na novoj liniji do Stokholma kreće da prodaje karte po promotivnim cenama od pet evra, dok su na liniji do Bratislave pomotivne cene bile samo jedan evro.

Sa razvojem linije, dodao je Đurđanović, cena karte dostiže u proseku 30 do 40 evra. 

Prema njegovim rečima, zahvaljujući još jednoj liniji niški aerodrom trebalo bi da do kraja godine zabeleži 330.000 putnika.

"Mesečno aerodrom u Nišu ima 30.000 putnika, što je nekada 'bio pojam' na godišnjem nivou. Naredne godine verujem da ćemo imati 350.000 putnika", rekao je Đurđanović na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

On je kazao da avio-kompanije koje lete iz Niša beleže stopostotnu prodaju karata, a popunjenost aviona je oko 90 odsto, pošto uvek ima onih putnika koji ne odlete iako su kupili karte.

"Istraživanja pokazuju da postoji veliko interesovanje putnika za letove iz Niša do Pariza, Osla, Moskve, Istanbula i svih većih gradova u Nemačkoj, ali od avio-kompanija i njihovih raspoloživih kapaciteta zavisi uspostavljanje novih linija", rekao Đurđanović.

Prema njegovim rečima, aerodrom u Nišu ostvariće ove godine i plan koji se odnosi na kargo prevoz od 2.500 tona robe.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da od 1. januara naredne godine Grad više neće izdvajati sredstva za sufinansiranje zarada zaposlenih i drugih troškova aerodroma.

"Buduća davanja biće isključivo za investicije koje će omogućiti proširenje kapaciteta aerodroma i povećanje njegove bezbednosti", izjavio je Bulatović.

On je kazao da do 2020. godine na niškom aerodromu treba da bude proširena zgrada terminala, izgrađen rezervni toranj i postavljen sistem koji omogućava sletanje aviona u uslovima smanjene vidljivosti.

Bulatović je rekao da će novac za pomenute investicije zajednički obezbediti Aerodrom, Grad Niš i Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 26. okt 2017, 09:49) - Branko [neregistrovani]

Ladjevci KV

Postoji i zap.srbija koja jos nema gotov Auto put ni do Nisa ni najveceg se la u srbiji BG!
Koja polako tone u zaborav, nema ni Zeleznice ni tramvaja.
Wizz air i Ryan air bi mogle da sleteli i na Ponikve i u Ladjevce, koliko bi ljudi iz celoj svetu bar vikend dosli i ostavila neki dinar u ovo nase sto se zove Uzas"
Srbija
Misli li ko o tome.
Ili smo okupirani samo glupostima

(sreda, 25. okt 2017, 20:05) - DACE [neregistrovani]

Ajmo

do Verone

(sreda, 25. okt 2017, 17:14) - anonymous [neregistrovani]

lepo

a kad ce ponikve da bar prorade pa da pricamo o broju putnika

div id="adoceanrsvdcfhklggd">