Vulin: "Bereta" zainteresovana za saradnju sa "Zastavom"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je kompanija "Bereta“, sa čijim vlasnikom je razgovarao u Milanu, zainteresovana za saradnju sa Srbijom u oblasti odbrambene industirije.

"Bereta je zainteresovana za pojedine fabrike naše odbrambene industrije i dogovorili smo da do kraja godine, kada budemo doneli zakon o ulaganju u odbramenu industriju, da bismo omogućili i strancima da u nju ulažu, budemo konkretniji. Želimo da damo i da čujemo konkretne ponude te kompanije", rekao je ministar odbrane.

Vulin je u Milanu razgovarao s Frankom Beretom vlasnikom renomiranog proizvođača oružja i vojne opreme radi, kako se navodi u saopštenju, sagledavanja mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa fabrikama srpske odbrambene industrije.

Vulin je ocenio da je reč o odličnoj prilici za ulaganje, jer "kada 'Bereta' dođe u neku zemlju, kada počne sa proizvodnjom, to je signal za sve svetske proizvođače da i oni budu tu".

"'Bereta' je zainteresovana za saradnju sa 'Zastavom'. Kragujevac je grad koji dobro poznaje Italiju, Italija dobro poznaje Kragujevac. Oni su jako zadovoljni veštinom naših majstora i inventivnošću naših inženjera. Potrebna su nam ulaganja u nove proizvodne procese. Takođe, zainteresovani su i za pojedine fabrike naše municije", rekao je Vulin.

Prema Vulinovim rečima, onog momenta kada Srbija zakonski uredi tu oblast, može se očekivati da će "Bereta" biti deo srpskog tržišta i da će se razgovarati o konkretnim ulaganjima.

Vulin će sutra u okviru posete Italiji posetiti i italijansku kompaniju "Leonardo" u Rimu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 23. okt 2017, 17:01) - anonymous [neregistrovani]

potreba

nama u proizvodnom programu hfale teza pesadiska oruzja sa vecim ispaljivanjem municije u minutu.Za potrebe PVO visecevni mitraljez sa bar 2000 metaka u minuti.Isto tako i kada je u pitanju protivpesadiski mitraljezi razlicitih kalibarara.Bereta bi mozda mogla da pomogne u resavanju tog pitanja.