Počeli radovi na zlatiborskoj gondoli

Nalivanjem prvog betona počela je gradnje panoramske gondole koja će povezivati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera.

Simbolično otvaranje radova na zlatiborskoj gondoli, koja će biti duga devet kilometara, ispratili su zvuci trube i nastup folklornih grupa koje su predstavile srpske narodne igre.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da gradnja gondole kreće od pete faze, odnosno nalivanjem prvog betona na završnoj stanici buduće gondole, na vrhu Tornika.

"To je kuriozitet da jedna investicija kreće od kraja ka početku, ali nažalost živimo u državi bez političke tolerancije i morali smo da preskačemo te prepreke, ali verujemo da će vreme brzo pokazati da je ovo jedan projekat koji opštinu Čajetinu, Zlatibor pa i Srbiju vodi u budućnost", rekao je Stamatović.

Dodao je da će dozvole za preostale četiri faze dobiti brzo jer, kako je kazao, nema razloga da neko opstruiše i vraća proceduru.

Stamatović je rekao da je taj projekat važan za popravljanje nivoa i kvaliteta turističke usluge, jer će to, kako je najavio, biti najduža gondola na svetu.

"Cilj je da privučemo goste iz inostranstva i da Zlatibor brzo stane u red svetskih turističkih centara", istakao je on.

Direktorka Javnog preduzeća "Gold gondola" Zlatibor Bojana Božanić podsetila je da će gondola biti dugačka devet kilometara i da će imati tri stanice gde su dve početna i poslednja i jedna među stanica kod Ribničkog jezera.

Božanićeva je kazala je po ugovoru trebalo da radovi traju 10 meseci, ali da veruju da će radovi biti gotovi pre. 

"Očekujemo da ćemo početkom leta pustiti gondolu u funkciju", kazala je Bojana Božanić.

Gondola će biti duga devet kilometara i imati 55 kabina, a Opštinu će koštati 13 miliona evra. 

broj komentara 0 pošalji komentar