Dodeljene nagrade najboljim eko-preduzećima

U Privrednoj komori Srbije dodeljene su nagrade preduzećima u oblasti održivog turizma povodom obeležavanja "UN godine održivog turizma – 2017".

Centar za istraživačke i razvojne projekte "EkoDev" uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, PKS i Turističke organizacije Srbije, dodelili su nagrade za održivi razvoj turizma u pet kategorija, održivi smeštaj, eko-tura, održivo upravljanje destinacijom, tur operater i nagrada za doprinos zajednici.

Nagrada u kategoriji održivi smeštaj pripala je hotelu "Radison Blu", dok je nagradu u oblasti eko-ture pripala Udrženju "Ekos" iz Šapca.

U trećoj kategoriji, nagrada je pripala JP "Ada Ciganlija, u četvrtoj "Serbia tour operatoru", a u petoj kategoriji nagradu je osvojilo Udruženje klub "Salamander".

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević rekao je da je cilj dodele nagrada preduzećima, da se podrži održivi razvoj turizma u Srbiji, te da će resorno ministarstvo u daljem razvoju ove oblasti voditi računa o tri aspekta turizma, o ekonomskoj i društvenoj održivosti, kao i na zaštiti životne sredine.

"Ova godina je proglašena od strane Ujedinjenih nacija za godinu održivog turizma. U narednom periodu ćemo težiti da u implementaciji Strategije održivog turizma u Srbiji do 2015. integrišemo koncept održivog turizma u svim segmentima", kaže Knežević.

Koordinatorka projekta "EkoDev", Sophie Kekić istakla je prilikom dodele nagrada da je sertifikacija preduzeća u oblasti turizma veoma značajna kako bi preduzeće bilo prepoznato na međunarodnom tržištu.

Sekretarka Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković podsetila je da Komora dodeljuje još od 2007. godine Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje. "Svi zajedno treba da radimo na pametnom ulaganju i raspolaganju turističkih ali i prirodnih resursa" istakla je Maljković.

Ona je rekla da je za PKS važno na koji način se jedno preduzeće ophodi prema prirodi te da je Komora ove godine postala strateški partner organizacije "Ambasadori održivog razvoja i životne sredine", a uključila se i u "Zeleni ključ", program međunarodne eko sertifikacije turističkih objekata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи