Štrajkački odbor "Fijata": Vlada vodi pregovore putem medija

Predsednik Štajkačkog odbora u "Fijatu" kaže da, umesto poziva na pregovore Štrajkačkog odbora sa predstavnicima "Fijata" ili barem manjinskog vlasnika, Vlade Republike Srbije već dva dana pregovore vrši putem medija.

Istine radi, "sindikalni lideri" kako nas pojedini mediji nazivaju, spremni su da svakog trenutka otpočnu pregovore sa kompanijom ili Vladom Republike Srbije i to je osnovni zahtev, naveo je Marković u saopštenju.

Važno je reći da je 23.06.2017. Ispekcija rada izvršila nadzor i izdala rešenje 26.06.2017. i naložila poslodavcu da otpočne pregovore u skladu sa Zakonom o štrajku.

Štrajkački odbor je uputio poslodavcu zahtev za otpočinjanje pregovora 23.06.2017, 27.06.2017, 04.07.2017, 10.07.2017. ali bez odgovora, osim, dodaje Marković, stava predstavnika države Srbije, da je uslov za otpočinjanje pregovora prekid štrajka.

"Važno je napomenuti da interna pravila jedne kompanije ne bi mogla da budu iznad Zakona Srbije a još veći paradoks je da ne poštuju ni potpisani Kolektivni Ugovor gde u članu 82. nedvosmisleno stoji 'Štrajkački odbor i Poslodavac dužni su da, od dana najave štrajka i za vreme štrajka, pokušaju da sporazumno reše nastali spor'", istaknuto je u saopštenju.

Takođe, dodaje Marković, Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova upućen je predlog za pokretanje postupka mirnog rešavanje radnog spora 23.06.2017. ali bez ikakvog odgovora poslodavca.

"Ovim putem obaveštavamo javnost Srbije i šire da je Štrajkački odbor spreman da u roku od jednog sata otpočne pregovore sa poslodavcem ili Vladom RS, a ne sa medijima Srbije", naglasio je Marković u saopštenju.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво