"Srbija nije kriva zbog odustajanja od auto–puta do Rumunije"

Srbija je podržala projekat za izgradnju auto-puta koji bi povezao našu zemlju i Rumuniju i smatrala ga za strateški, ali rumunska strana nije blagovremeno odobrila otpočinjanje projekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nema krivice Srbije zbog odustajanja od auto-puta do Rumunije, navodi se u saopštenju povodom informacija da je Srbija odustala od gradnje auto-puta od Pančeva do Vršca.

O tome da je srpska strana podržala projekat auto-puta koji bi povezao našu zemlju i Rumuniju svedoči i Memorandum o razumevanju potpisan između rumunskog i srpskog ministarstva transporta iz marta 2016. godine.

"Međutim, zbog dalje realizacije projekta u okviru programa IPA prekogranične saradnje sa Rumunijom, vodeći partner na projektu, a to je Ministarstvo transporta Rumunije, trebalo je blagovremeno da odobri otpočinjanje projekta. Ali, to se nije dogodilo", kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Zbog rizika da bi Srbija, kao partner u projektu, ne svojom krivicom snosila finansijske konsekvence zbog neblagovremenog otpočinjanja projekta, odlučeno je da u ovom IPA prekograničnom pozivu bude podržan naredni projekat iz oblasti zdravstva koji su odobrili i srpski i rumunski partner.

Srbija i dalje apsolutno podržava realizaciju projekta izgradnje auto-puta Pančevo-Vršac-Vatin-Temišvar, jer se radi o auto-putu od regionalnog i nacionalnog značaja, dodaje se u saopštenju.

Rumunija i Srbija su odlučile da odustanu od projekta povezivanja Temišvara i Beograda auto-putem, izjavio je danas rumunski premijer Sorin Grindeanu, prenosi portal Rumunija insajder, pozivajući se na lokalnu televiziju Digi 24. Kako je objasnio, srpske vlasti nisu više želele da podrže taj projekat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво