Na zahtev ponuđača produžava se javni poziv za upravljački tim RTB "Bor"

Javni poziv za izbor profesionalog poslovodstva za savetovanje i upravljanje Rudarsko-topioničarskim basenom "Bor" ističe sutra, 28. aprila a, kako RTS saznaje, biće produžen za još mesec dana, tako da se ponude mogu slati do kraja maja. Ministar privrede potvdio je da zainteresovnih ima i da se rok produžava na zahtev ponuđača. Upravljački tim rukovodio bi borskim gigantom do pronalaska strateškog partnera.

Dokumentacija koju na javnom pozivu treba da dostavi budući Upravljački tim za RTB "Bor" je obimna – od strategije razvoja, planova poslovanja, prodaje, do mera koje će se uskladiti sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije, po kome preduzeće posluje od novembra prošle godine. Zato je i razumljivo što neki traže dodatno vreme. A iz Vlade poručuju da za RTB imaju jasne planove.

"Naša želja je da pre svega angažujemo neki profesionalni menadžment za početak a druga stvar je da se uz taj profesionalni menadžmet, kada se stanje stabilizuje, da praktično nađemo strateškog partnera jer Boru su potrebne velike investicije", rekao je ministar privrede Goran Knežević.

Stručnjaci ocenjuju da treba izabrati dobar Upravljački tim koji će borski gigant prpremiti za privtizaciju.

"Produženje roka za upravljački tim daje šansu da se nađe bolje rešenje.
Iz razgovora sa MMF-om, koliko smo mi mogli da saznamo, vidi se da i oni čak imaju razumevanja. Mislim da nije bitno toliko da se žuri već da se sve učini da se spase jedno preduzeće koje je u stvari strateški bitno, koje jedan deo Srbije, jedan veliki grad praktično drži u životu. Dakle, treba sve uraditi da se spase to preduzeće da se nađe strateški investitor i mislim da u tom smislu nije toliko bitno vreme", ističe Goran Nikolić sa Instituta za evropske studije.

U Vladinoj radnoj grupi koja prati rad RTB-a kažu da od početka godine preduzeće pokazuje poboljšanje poslovanja.

"RTB ispunjava sve svoje obaveze prema dobavljačima, prema državi, prema kreditima, tako da smo mi sa te strane zadovoljni. Naravno, nećemo sada reći da se to odjednom nešto promenilo u samoj organizaciji ili se promenilo u samom timu koji radi tamo, nego je jednostavno došlo i do povećanja svetske cene na tržištu, cena bakra je povećana i to omogućava bolje poslovanje", objasnio je Knežević.

Zainteresovani u ponudi za upravljanje i savetovanje u svim delovima RTB "Bor" moraju predložiti najmanje 10 direktora. A plan je da Upravljački tim u Rudasko-topioničaskog basena Bor uđe do leta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 27. apr 2017, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

xyz

Pa Vas ucenjuje ko god stigne. Ako za cetri meseca nisu mogli da se spreme, onda to govori koliko su ozbiljni. Samo jos jedna kupovina vremena.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">