Radojko Janić preduzetnik godine u Srbiji za 2016.

Vlasnik kraljevačke kompanije "Radijator-inženjering" Radojko Janić dobitnik je nagrade Preduzetnik godine 2016. koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kuća "Ernst i Jang". Janić će u junu predstavljati Srbiju na izboru "Svetskog preduzetnika godine" u Monte Karlu.

Njegova kompanija "Radijator-inženjering" bavi se montažom i održavanjem centralnog grejanja i proizvodnjom kotlova za biomasu koje izvozi na tržište Evropske unije i Rusije, a ima 402 zaposlena.

Pobednika je proglasio direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić, koji je rekao da Vlada Srbije nastavlja da podržava preduzetnike bez kojih nema ekonomskog razvoja zemlje.

Sertić je dodao da iza svakog uspešnog preduzetnika stoji tim ljudi koji mu pomaže da ostvaruje svoje ideje i planove.

Za nagradu Preduzetnik godine bilo je prijavljeno 32 kandidata iz 29 kompanija u Srbiji koje zapošljavaju više od 1.500 ljudi, a u 2016. godini su imale ukupne prihode od preko 100 miliona evra, 60 odsto više nego 2012. godine.

Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na medjunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Radojko Janić će u junu predstavljati Srbiju na izboru "Svetskog preduzetnika godine" u Monte Karlu.

Priznanje u kategoriji "Brzorastući preduzetnik godine" dodeljeno je Dušku Radoviću, vlasniku preduzeća "Tranfera" iz Beograda koja se bavi transportom i logistikom, a "Inovativni preduzetnik godine" su Snežana i Uroš Đorđević vlasnici firme "Agrounik" iz Beograda, koja se bavi inovativnom proizvodnjom i istraživanjem u biotehnologijama.

Kompanija "Ernst i Jang" je u Srbiji peti put dodelila nagradu "Preduzetnik godine", koja je ustanovljena pre 30 godina, a dodeljuje se u više od 50 zemalja.

Za prethodnih pet godina u programu "Ernst i Jang" Preduzetnik godine u Srbiji učestvovalo je oko 120 kompanija koje zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 24. feb 2017, 07:51) - Niki [neregistrovani]

Cestitke iz Hannovera

Bravo! Firma koja investira u buducnost. Proizvodi po zapadnom standartu a mozda i bolji!
Da je vise takvih vlasnika i firma, Srbiji bi bilo mnogo bolje....

Mit freundlichen Grüßen

(petak, 24. feb 2017, 07:26) - Проф. др Вукић Лазић - Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу [neregistrovani]

Награда у праве руке

Овог пута сигуран сам да је награда отишла у праве руке. Лично познајем господина Р. Јанића и помало сарађујем са његовом фирмом. Уверио сам се више пута у његову способност да на пробирљиво западноевропско, руско и украјниско тржиште, поред тако јаке конкуренције, извезе своје веома квалитетне производе. Пример господина Р. Јанића требало би да следе и други привредници у Србији. Честитке за остварене резултате уз жељу за још већим успесима фирме "Радијатор-инжењеринг".