Nagrade za najbolje poslovne ideje

Nemački investitori, opupljeni u "FoundCenter Investment", dodelili su nagrade u iznosu od pet miliona evra autorima 13 najboljih poslovnih ideja, koje su primenljive na međunarodnom tržištu i mogu da promene život u budućnosti.

Prvu nagradu, od 750 hiljada evra, dobila je aplikacija srpske kompanije "Vismedic", putem koje se medicinski savet dobija samo jednim klikom.

Idejni tvorac Jovan Paunović zahvalio je na podršci investitorima, ali i svom timu, sa kojim je stvarao projekat veb-sajta na kome će se ukrštati podaci o lekarima sa željama pacijenata, zakazivati i obavljati konsultacije sa lekarima.

Drugu nagradu u visini 400 hiljada evra dobila je ukrajinsko-španska kompanija "BNesis" za projekat programerske integracije.

Trećeplasirana je srpska ideja pod nazivom "Friend Recap" – aplikacija je koja sabira postove na svim društvenim mrežama za osam najbližih prijatelja. Nagrađena je iznosom od 180 hiljada evra.

Dodeljene su i tri nagrade za inovativnost – po 650 hiljada evra dobili su projekti "Brawas", za korišćenje moždanih talasa, i "Ci Gel" za proivpožarnu zaštitu, dok je projekat "3D štampača Formon" dobio 130 hiljada evra.

Uz ove nagrade, "FoundCenter Investment" uložiće i gotovo dva miliona evra u projekte čiji će razvoj nastaviti da prati.

Osnivač fonda "FoundCenter Investment" Dejan Jocić kaže da je odluka bila teška i da je zato čak 13 kompanija dobilo nagradu.

"Želja je bila da pobednika nađemo u ovom regionu, ali da ideja bude primenljiva svuda, i da kompanija već ima dobar i kvalitetan tim ljudi koji ćemo mi nastaviti da pratimo", zaključuje Jocić.

Jedan od investitora Štefan Rind kaže da su nagrade dodeljene i onim kompanijama koje već posluju, ali i onima koji tek počinju i imaju proizvode velikog potencijala.

Organizatori kažu da odmah nakon ove završne večeri počinju pripreme za sledeću godinu, za kada planiraju još veći događaj.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">