Položen kamen temeljac hotela "Hilton" u Beogradu

Glavni grad Srbije ušao je među najbolje gradove sveta, ocenio je premijer Aleksandar Vučić nakon postavljanja kamena temeljac za hotel "Hilton" u Beogradu.

Obraćajući se prisutnima, Vučić je rekao da je srećan što "Hilton" gradi hotel u Beogradu, jer je to pokazatelj da se Beograd i Srbija menjaju.

Godinama, prema njegovim rečima, nije bilo međunarodnih hotela sa pet zvezdica koji bi došli u Beograd, a to se sada menja jer Srbija postaje destinacija koja znači više.

"Najbolji gradovi u svetu imaju Hilton i Beograd postaje tako jedan grad. Svaki građanin treba da se ponosi jer je ovo znak poverenja, a bez poverenja ne bi bilo Hiltona u Beogradu", podvukao je Vučić.

Istakao je da poslovna zajednica ukazuje poverenje Srbiji, jer uspeva da reši probleme koje nije uspevala decenijama, a tako će se i brže rešavati imovinsko-pravna pitanja.

Primetivši da ostaje još da se reši pitanje fasada oko hotela, Vučić je najavio da je vlada spremna da pomogne, kako bi velelepna zgrada "Hiltona" bila još istaknutija i još više došla do izražaja.

"Hilton" nije samo vodeći hotelski brend, već više od toga, primetio je Vučić i naveo da smo u prošloj godini imali 11 odsto više turista, a u prva dva meseca ove godine 13 odsto više.

"Broj turista je iz dana u dan sve veći, to nema veze sa politikom, već boljim, drugačijim ambijentom, željom ljudi da ulažu u Beograd. Hiltonu moramo da budemo puna podrška, da pomognemo, da prođu neuporedivo lakše sve procedure, jer danas počinje najteži deo", naveo je on.

Uspeh u turizmu, prema njegovim rečima, uvek počiva na stabilnosti, a nema stabilnosti ako živimo u regionu u kojem nema mira i sigrunosti za potencijalne turiste.

Zato će, dodao je, Srbija biti sidro stabilnosti u celom regionu zapadnog Balkana, u jugoistočnoj Evropi.

"Možete da računate na dobru zaradu i profit. Svaki turista znači nova radna mesta. Ovde je reč o 300 novih radnih mesta, ali postoji još veći broj indirektnih radnih mesta, jer će na izgradnji raditi naše građevinske kompanije, a i dobavljači će biti iz Srbije i koristiće se srpski proizvodi", najavio je on.

Vučić je uveren da će dolaziti turisti iz Evrope, SAD, Rusije i Kine, ali i iz regiona.

Posebno se zahvalio ambasadoru SAD Kajlu Skatu, za kojeg je rekao da je uvek tu kada je važno da se pokaže srpski uspeh.

"Gledaćemo da što češće bude prisutan, jer će to značiti dolazak više američkih investitora, ali to će značiti i veći uspeh Srbije", kazao je Vučić.

Podsetio je da je danas u Sremskoj Mitrovici prisustvovao otvaranju "Mitrosa", posle decenije propadanja te firme i šest godina provedenih u stečaju, kao i da u Beogradu na praznom mestu niče velelepni hotel sa pet zvezdica po međunarodnim standardima.

"To je novi veliki uspeh za Srbiju", zaključio je Vučić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se o izgradnji hotela "Hilton" maštalo godinama. Vrednost investicije je kako je kazao, 70 miliona evra, a zahvaljujući njoj biće zaposleno 300 radnika.

"Projekat izgradnje novog prestižnog hotela posle više decenija u Beogradu promeniće razvoj turističke ponude i sliku glavnog grada", rekao je on.

Gradonačelnik je naveo da će "Hilton" biti simbol jednog novog Beograda i nove Srbije i biće prvi hotel sa pet zvezdica nakon tri decenije.

Potpredsednica za razvoj kompanije "Hilotn Worldwide" Meribel Arnet primetila je da se Beograd kreće ka novoj i lepoj budućnosti u procesu prilgađavanja novitetima i navela da postoji više primera koji pokazuju kako glavni grad Srbije menja svoju privredu i industriju turizma.

"Ovo je još jedan korak u tom pravcu, prvi međunarodno brendirani hotel nakon par decenija i verujem da će Hilton Beograd postati izbor broj jedan za posetioce ubuduće, kada bude otvoren", rekla je ona.

Arnet je kazala da je važno to što će se širom sveta poznato gostoprimstvo zaposlenih u tom lancu hotela ponuduti i u Beogradu.

Hotel će se nalaziti na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, a kako se očekuje, imaće osam spratova, a prostiraće se na ukupno 32.418 kvadrata, uključujući četiri podzemne etaže.

Prvi hotel te franšize u Srbiji imaće oko 250 soba i apartmana, raspoređenih na osam spratova, a ulaz u objekat biće na uglu ulica dva kralja, pisali su mediji pre nekoliko dana.

Na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom, a poseban deo činiće ozelenjeno unutrašnje dvorište od 1.200 kvadrata.

Kako je rečeno prilikom polaganja kamena temeljca, očekuje se da bi hotel mogao da bude otvoren za prve goste 2018. godine.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи