Читај ми!

Jednodnevni izleti sve popularniji

Planinarska društva za svoje članove organizuju jednodnevne izlete, ali sve češće ih iorganizuju i turističke agencije. Ono što naročito raduje, među putnicima su sve više čitave porodice. Iako se takva putovanja organizuju tokom cele godine, ipak, najviše se putuje leti.

Svi zaposleni u Srbiji imaju bar jedan slobodan dan u sedmici, i tada treba odlučiti, hoćete li ga provesti sa daljinskim upravljačem u ruci uz kritiku da je letnja televizijska šema na svim kanalima dosadna, ili ćete otići na izlet. 

Domaće agencije koje se bave izletničkim turizmom trude se da svake godine osmisle neka nova, interesantna putovanja. Podzemni Petrovaradin, vinske ture po Šumadiji i Fruškoj gori, avanturistička i vanpirska tura u okolini Valjeva, samo su neki od najpopularnijih izleta ovog leta.

"Mi zaista želimo da pokažemo ljudima da je Srbija lepa zato što želimo da naši ljudi znaju da ispričaju nekom strancu koji će poželeti da dođe u Srbiju i na taj način ćemo to što imamo finansijski valorizovati na pravi način", kaže Aleksandar Milošević iz agencije "Kondor tis".

Agencija Srpske pavoslavne crkve, Dobročinstvo, ima široku lepezu od čak 25 izleta. Kreirana po meri jednog dana, tokom takvih putovanja obilaze se tri-četiri manastira u jednoj oblasti.

Dragan Vukić iz agencije "Dobročinstvo" kaže da njihova putovanja prate stručni vodiči, sjajni poznavaoci naših manastira, ali i starih gradova po Srbiji.

"Svi oni koji ne vole individualno da putuju ili zato što nemaju kola, ili su sami pa nije prijatno sam putovati, odluče se da putuju s nama", kaže Vukić.

Izleti koštaju oko 1.000 dinara. Za taj novac videćete i saznati nešto novo, upoznati ljude sličnih interesovanja kao što su vaša i, što je najvažnije, družićete se sa porodicom i prijateljima s kojima ste krenuli na put.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво