Otvorena deonica na Koridoru 10

Puštena u saobraćaj deonica Koridora 10 od granice sa Makedonijom do Levosoja kod Preševa. Direktor "Koridora Srbije" najavio otvaranje deonice Donji Neredovac - Srpska kuća u dužini od osam kilometara do kraja septembra.

Od jutros je za saobraćaj otvorena deonica južnog kraka Koridora 10 od granice sa Makedonijom do Levosoja, dužine 21 kilometar.

Na deonicama gde se i dalje radi ima suženja i preusmerivanja saobraćaja, ali nedaleko od isključenja za Preševo, zastoja nema. To nije bio slučaj do pre nedelju dana, ali je od jutros saobraćaj pušten i pravi je užitak voziti se novim delom Koridora 10, javlja dopisnik RTS-a.

Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović kaže da su radovi na deonici u dužini od 21,5 kilemetara od Levosoja do makedonske granice su završeni.

"Kao što smo obećali prilikom nedavne posete predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića, saobraćaj teče nesmetano", kaže Đurović. 

Blizu Preševa će se do kraja godine naći jedna naplatna rampa. "Na ovoj deonici to će biti jedina naplatna rampa i očekujemo da narednih nekoliko meseci bude aktivirana i da država najzad počne da na toj deonici prihoduje", kaže Đurović.

Đurović je najavio otvaranje deonice Donji Neredovac - Srpska kuća u dužini od osam kilometara, punog profila auto-puta do kraja septembra.

"Na svim deonicama se izvode radovi punom parom. Danas imamo 621 radnika na terenu, 118 mašina i 88 kamiona", ističe Đurović.

Deonica od Grabovnice do granice sa Makedonijom trebalo bi da bude završena do kraja 2015. godine.

Prema Đurovićevim rečima, grčka Vlada nije promenila odluku da odustaje od finansiranja izgradnje deonice Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja u opštini Bujanovac, u dužini od osam kilometara, zbog čega "Koridori Srbije" za izgradnju te deonice pokušavaju da nađu drugog investitora.  

Đurović je rekao da će delegacija Srbije, predvođena predsednikom Tomislavom Nikolićem, u Kini predstaviti projekat izgradnje deonice Srpska Kuća-Levosoje i da očekuje pozitivno rešenje.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 24. avg 2013, 23:38) - anonymous [neregistrovani]

sporo

bas se sporo radi....

(subota, 24. avg 2013, 23:02) - zoki [neregistrovani]

koridor 10

Jos pre tri godine,pricali su o tome da su svi novci za koridor 10 obezbedjeni.Pa sta ste uradili za tri godine?Otvoreno je desetak km Auto puta verovatno uzasnog kvaliteta i nista vise od toga.Zivim u Austriji gde svake godine urade po par stotina km puta na veoma teskim brdko planinskim terenima.Boze hoce li neko u toj nasoj napacenoj drzavi da polozi racune narodu i da za ovakve stvari nemara i lopovluka odrobija visedeceniske kazne zatvora zu totalno oduzimanje imovine i svog novca koji su posmestali po kojejajvim belosvetskim bankama.

(subota, 24. avg 2013, 22:43) - goran [neregistrovani]

strplenja malo

Ala ste nestrpljivi ljudi. Kilometar po kilometar i eto autoputa. Pa nismo mi Amerika.

(subota, 24. avg 2013, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

beda

jad i beda

(subota, 24. avg 2013, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

....

pa sto nestaviste mrezu ili nise posadili neko siblje izmedju zastitne ograde. ima oci da ispadaju od svetala iz suprotnog smera

(subota, 24. avg 2013, 19:57) - Profesor [neregistrovani]

rukovodilac

Sada kada su sklonili Mrku možda ćemo dočekati autoput od Subotice do Makedonije. Sećam se Mrke iz gimnazije pa potom iz perioda kada je zaradio nadimak 'Mrka brze pruge'. Užas.

(subota, 24. avg 2013, 17:05) - anonymous [neregistrovani]

ceo autoput

a sta je sa delom kroz grdelicku klisuru ???

(subota, 24. avg 2013, 16:28) - Zoran [neregistrovani]

Pitanje

Hoću li ikada u svom životu doživeti, da pređem put od Subotice do makedonske granice, a da nisu neke deonice puta zatvorene, da nema čunjeva, kolona itd. Sada se renovira druga polovina mosta na Beški, taman kad je renoviraju i puste saobraćaj moraće da zatvore ovaj novi deo mosta, pošto će propasti od lošeg asfalta...