Читај ми!

Memorandum o javnim nabavkama

Novi zakon o javnim nabavkama biće usvojen do kraja godine, rekao Aleksandar Vučić posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o sprovođenju zakona o javnim nabavkama sa zamenikoma predsednika EBRD-a Hansom Peterom Lankesom.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će novi zakon o javnim nabavkama biti usvojen do kraja godine i da će tim zakonom biti obezbeđene uštede stotina miliona evra.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao da bi taj zakonski predlog trebalo da stigne u skupštinsku proceduru, ako ne danas, onda već sutra. 

"Novim zakonom o javnim nabavkama biće stvorena bolja poslovna klima a Srbija će pokazati da je institucionalno uređena zemlja koja racionalno troši novac svojih građana", rekao je Vučić u Vladi Srbije, gde je potpisao Memorandum o razumevanju o sprovođenju zakona o javnim nabavkama sa zamenikoma predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Hansom Peterom Lankesom.

"Memorandum će doprineti bržoj i efikasnijoj primeni zakona o javnim nabavkama jer nas nije sramota da to priznamo, nemamo iskustva niti dovoljno znanja za primenu zakona", rekao je Vučić.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija, primenom novog zakona koji će uvesti mnoge novine, napredovati kao zemlja i popraviti stanje u budžetu.

"Zakon o javnim nabavkama je sistemski zakon i veoma je važno da građani znaju kako se troši njihov novac. Mi smo završili predlog zakona koji je u skladu sa svim evropskim standardima", rekao je Vučić.

Predstavnik EBRD Lankes je rekao da je donošenje novog zakona važno ali da je ključna primena, kao i da je za visoke standarde i čiste javne nabavke najvažnija politička podrška.

"U tom pogledu smo optimistični i proteklih meseci smo intenzivno sarađivali sa institucijama u Srbiji i videli entuzijazam, ali mora još mnogo da se radi i EBRD i ostale međunarodne finansijske institucije će biti na raspolaganju Vladi Srbije i društvu kako bi se taj proces uspešno završio", rekao je Lankes.

On je kazao da EBRD u Istočnoj Evropi radi poslednjih 20 godina i da je za to vreme shvatila da su nabavke od suštinskog značaja za funkcionisanje finansijskih institucija i za poverenje u vladu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се