Struja skuplja od marta

Mart izgleda kao optimalan mesec za poskupljenje struje zato što će proći najveći deo grejne sezone, a biće odmrznute plate i penzije, kaže premijer Mirko Cvetković.

Premijer Mirko Cvetković izjavio je u Prokuplju da se u Srbiji može očekivati poskupljenje struje, najverovatnije u martu ove godine.

Premijer Cvetković je novinarima, posle obilaska fabrike "Leone", rekao da treba imati u vidu potrebu za uspostavljanjem ravnoteže, sa jedne strane neophodnih ulaganja u "Elektroprivredu Srbije" kako bi sistem mogao da se održava, a sa druge strane da se vodi računa da se ne urušava standard građana.

"Mart izgleda kao optimalan mesec zato što nismo izgubili godinu u pogledu investicija u EPS-u, takođe, najveći deo grejne sezone je prošao, a biće i odmrznute plate i penzije", rekao je Cvetković.

Premijer je podsetio da su potrebe EPS-a da svake godine uloži stotine miliona dinara kako bi bilo obezbeđeno tekuće i investiciono održavanje.

Struja je poslednji put poskupela u proseku za deset odsto, 1. marta 2010.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво