Bez privatizacije "Fontane" i "Merkura"

Za ugostiteljsko preduzeće "Fontana" i Specijalnu bolnicu "Merkur" predviđen model zajedničkog ulaganja. Država i strateški partner imaće po 50 odsto vlasništva u novom ujedinjenom preduzeću, izjavio Mlađan Dinkić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da ugostiteljsko preduzeće "Fontana" i Specijalna bolnica "Merkur" u Vrnjačkoj Banji neće biti privatizovani, već će biti stvoreno novo zajedničko preduzeće koje će obuhvatati obe ustanove, a u kojem će država imati 50 odsto vlasništva, koliko i strateški partner.

Dinkić je rekao da će se od strateškog partnera tražiti da ukupno uloži 15 miliona evra, tokom narednih pet godina, u modernizaciju ta dva preduzeća.

Dinkić je istakao da je javni poziv za izbor strateškog partnera objavljen danas i da će trajati 60 dana.

"Ako se javi ozbiljan strateški partner počeće pregovori o ugovoru, a u te pregovore će biti uključeni predstavnici lokalne samouprave", rekao je Dinkić, uz napomenu da će verifikaciju celog ugovora dati Vlada Srbije.

Dinkić je, posle razgovora sa rukovodstvom opštine Vrnjačka Banja, a povodom nerazumevanja lokalne samouprave za ono što je Vlada Srbije odlučila vezano za zajedničko ulaganje u ta preduzeća, istakao da su razgovori bili uspešni i dodao da je potreban konsenzus partija na vlasti i opozicije kako bi taj posao bio uspešno završen.

"Ovo je narodna banja, to je iznad interesa bilo koje partije", rekao je Dinkić i dodao da će svi parkovi i lekovita mineralna dobra ostati u državnom vlasništvu.

"Ne radi se ni o kakvoj prodaji, ni o kakvom modelu privatizacije - model koji smo predložili je model zajedničkog ulaganja", objasnio je Dinkić, istakavši da se traži ozbiljan strateški partner koji bi imao 50 odsto vlasništva kao i država u novostvorenom zajedničkom preduzeću, koje bi obuhvatilo "Merkur" i "Fontanu".

Ministar je istakao da će Fond zdravstva i penzionog osiguranja nastaviti da penzionerima i svim kojima je potrebno lečenje dotira boravak u Banji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 22. sep 2010, 23:15) - DERI [neregistrovani]

vec vidjeno

Banja ima jednog uspesnog biznismena koji ce sigurno naci zajednicki jezik na obostrano zadovoljstvo ulagaca i Banje,svima dobro poznat Duci Dunjic.Nadam se da ovo nece ostati samo na prici vec ce se nesto i realizovati od obecanja.