Indija omogućila dobijanje e-vize državljanima Srbije

Vlada Indije je donela odluku da omogući dobijanje e-turističke Vize (eTV) za državljane Srbije koja stupa na snagu od danas.

Elektronska turistička viza je osmišljena kako bi se pojednostavio proces dobijanja vize za osobe koje posećuju Indiju na kraći vremenski rok, time što će im uštedeti vreme koje bi utrošili na dolazak u Ambasadu Indije radi dobijanja vize, saopštila je Ambasada Indije u Beogradu.

Viza je veoma pogodna, jer omogućava podnosiocima zahteva za vizu da obave ceo proces u virtuelnom okruženju, jer se formular za vizu i propratna dokumenta podnose onlajn, plaćanje se vrši onlajn, i rešavanje zahteva se saopštava onlajn.

Važnost eTV je 30 dana, sa jednim ulaskom, od momenta prispeća putnika u Indiju.

Ova pogodnost postoji na šesnaest glavnih aerodroma u Indiji, a to su: Ahmedabad, Amritsar, Bangalor, Čenaj, Kočin, Delhi, Gaja, Goa, Hajderabad, Đajpur, Kolkata, Laknau, Mumbaj, Tiručirapali, Trivandrum i Varanasi.

Dok eTV važi samo za ulaske u Indiju preko gore naznačenih 16 aerodroma, izlaz iz Indije je moguć preko bilo kog nadležnog imigracionog kontrolnog punkta, navodi se u saopštenju.

Pogodnost je da se e TV može se iskoristiti za maksimum dve posete tokom kalendarske godine.

Elektronska turistička viza važi samo za jedan ulazak, ne može se produžavati, preinačavati u drugi tip vize, i ne važi za posete zaštićenim/ograničenim oblastima i područjima razmeštaja vojske.

Državljani Srbije imaju pravo da koriste pogodnost eTV pod sledećim uslovima: Ukoliko je jedina svrha posete Indiji razonoda, razgledanje znamenitosti, posete prijateljima ili rođacima, kratkotrajni medicinski tretmani, ili neformalne poslovne posete.

Ovo se ne odnosi na poslovne vize, radne vize, konferencijske vize, novinarske vize, vize za istraživački rad i slično.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">