Razvojna agencija Srbije počela sa radom, SIEPA ugašena

Razvojna agencija Srbije formalno je proradila u ponedeljak, 11. januara. To znači i da su istog dana ugašene i agencije SIEPA i NARR (Nacionalna agencija za regionalni razvoj), potvrdila je za "Radio Beograd 1" savetnica ministra privrede Tamara Jurinić, koja je i predsednik Upravnog odbora Razvojne agencije Srbije.

Jurinićeva je naglasila da nije bilo prekida u kontinuitetu rada sa investitorima niti u sprovođenju programa podrške domaćoj privredi, i da je Razvojna agencija Srbije (RAS) od dve ugašene agencije preuzela rad na ukupno 125 projekata.

Tamara Jurinić rekla je da kontinuitet u radu ne znači i da je Razvojna agencija Srbije preuzela sve zaposlene iz SIEPA i NARR.

"RAS nije preuzela ni jedan ugovor o radu iz dve ugašene agencije. U odnosu na SIEPA i NARR, koje su imale ukupno oko stotinu zaposlenih, RAS će imati upola manje radnika. Smatramo da ćemo podizanjem nivoa kvaliteta rada i zahteva prema zaposlenima apsolutno održati kvalitet usluga, bez obzira na to što će delatnost RAS biti proširena i što su pred nju postavljeni ambiciozni ciljevi", izjavila je Jurinić za Radio Beograd 1.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 15. jan 2016, 09:56) - Rade anonymous [neregistrovani]

sreća

što su neki srećni. Eto savetnica ministra privrede verujem ima veću platu od premijera a sada i još u upravnom odboru agencije za razvoj. Čiji razvoj? Njihov.mene bi bilo sram da sam nekakav savetnik, ministar bilo čega, direktor bilo kojeg javmog preduzeća, pomoćnik, zamenik, direktor kancelarije, agencije a da imam veću platu od premijera. Bilo bi me sramota naroda i da sam premijer a da neko van privatnog sektora, u javnom sektoru, ima veću platu od mene premijera. Jer to bi sve govorilo samo o meni i zemlji u kojoj sam premijer.

(četvrtak, 14. jan 2016, 13:49) - anonymous [neregistrovani]

Ima tu i dobrog

Dobro je sto su pomenute agencije ugasene jer nicemu nisu ni sluzile, samo je lose stosu otvarali ovu novu koja,takodje, nece nicemu sluziti.