Zapošljavanje stranaca: Zakon precizan, primena komplikovana

Zakon o zapošljavanju stranaca predviđa preciznije procedure za dobijanje dozvola za rad. Situacija se komplikuje na terenu. Prema proceduri da bi stranac dobio radnu dozvolu prvo mora da dobije privremeni boravak za koji je potreban ugovor o radu, a za ugovor - dozvola za rad.

Zakon o zapošljavanju stranaca na snazi je od pre tri meseca. I pre toga su strani državljani mogli da rade u Srbiji, ali sada je sve u potpunosti regulisano zakonom.

Sergej Bibaev živi i radi u Srbiji četiri i po godine. Rodom iz Volgograda na 12. spratu bivšeg Centralnog komiteta vodi finansije britanske kompanije. Privremeni rad u Srbiji mu kaže prija.

Finansijski direktor u kompaniji "Imperijal tobako" Bibaev kaže da je Beograd lep grad za život, jer ima kafane, prodavnice, a pohvalio je i medicinu.

Novi zakon o zapošljavanju stranaca ubrzava i precizira procedure za dobijanje dozvola za rad. Situacija se komplikuje na terenu. Prema proceduri, da bi stranac dobio radnu dozvolu, prvo mora da dobije privremeni boravak, za koji je potreban ugovor o radu, a za ugovor - dozvola za rad.

"Da biste napravili ugovor o radu, vi nemate osnovni element ugovora, nemate radnu dozvolu. Imate utisak da ste negde u sivoj zoni, postoje insajderske informacije koje kažu - napravite ovakvu ili onakvu formulaciju", kaže Jovana Milošević iz kadrovske službe "Imperijal tobako".

I od službenika do službenika različite informacije. U Ministarstvu rada pojašnjavaju da nije neophodan ugovor, već samo predlog ugovora.

"Kada dobiju radnu dozvolu, od tog datuma se zasniva radni odnos", objašnjava Katarina Denčić iz Ministarstva za rad.

Godišnje oko 2.500 stranaca dobije dozvolu za rad u Srbiji. Poslodavci su uglavnom multinacionalne kompanije i neretko im se žuri. Ali mora da se ispoštuje rok Nacionalne službe za zapošljavanje od 30 dana. Za to vreme, na adresu poslodavca stižu domaći kandidati.

"U praksi to se svodi samo na još jedan administrativni zahtev, po pravilu se radna dozvola odobrava", kaže advokat Vuk Drašković.

Korak ka mogućnosti da se zaposle građani Srbije. Iako se to u praksi retko dešava.

"Taj rok posmatramo kao vrlo razuman rok, taj uslov zakon propisuje u cilju zaštite domaćeg tržišta rada", kaže Katarina Denčić.

"Zakonom se ne štite domaći državljani pošto su u pitanju stranci koji imaju određene kvalifikacije i na određenim su pozicijama u tim kompanijama", kaže Drašković.

Zahtev mora da se ispuni, ali za građane Srbije efekat je, kažu stručnjaci, skoro nikakav. Unapred se zna ko će da dobije posao.

broj komentara 0 pošalji komentar