Čitaj mi!

Nacrt auto-puta Pojate–Preljina

Utvrđen Nacrt prostornog plana za budući auto-put od Pojata do Preljine, koji će Agencija za prostorno planiranje predstavljati od danas do 12. juna u skupštinama gradova i opština kroz koje će prolaziti taj auto-put.

Agencija za prostorno planiranje predstavljaće od danas do 12. juna Nacrt prostornog plana za budući auto-put (E-761) od Pojata do Preljine, koji treba da poveže Koridor 10 i auto-put od Beograda prema Crnoj Gori.

Dokument će biti dostupan u skupštinama gradova i opština kroz koje će prolaziti auto-put - u Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Varvarinu, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku i Ćićevcu, saopštila je Agencija.

Javna prezentacija Nacrta prostornog plana biće održana u zgradi Gradske uprave u Kruševcu 1. juna kada će biti predstavljen i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja.

Agencija za prostorno planiranje će formirati komisiju, koja će na javnoj sednici 27. juna razmatrati dostavljene primedbe.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 13. okt 2016, 21:51) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje

Tunel 25km? Da li znas koliko je dugacak najduzi tunel na svetu?pa mi za 1000 godinu ne mozemo vratiti sredstva za taj tvoj tunel od 25km

(subota, 18. maj 2013, 10:33) - Kraljevcanin [neregistrovani]

Napokon

Napokon su se i Srbi setili da naprave bolje puteve.Ja sam iz Kraljeva i nama Kraljevcanima ce to mnogo znaciti.

(sreda, 23. jan 2013, 17:58) - anonymous [neregistrovani]

fali tu nešto

Slazem sa važnošcu autoputa koji kažu da je zamišljen još pre 40 godina. Mislim da projekat nije potpun. Kad se već radi ova deonica treba da se doda i autoput Batočina- Vrnjacka Banja ili Batocina-Trstenik. Tačnije tunel dugačak 25 km koji bi ce uključivao na autoput Pojate-Čačak. Ovo bi bilo jako korisno i jeftino jer autoput Batočina-Kragujevac je u toku gradnje, kao i potpisan ugovor pravljena tunela do fabrike Fiat. Ako bi se taj put kroz planinu produžio Kagujevac bi do Trstenika ili Vrnjačke Banje bio udaljen samo oko 35 km ili 45 do aerodroma Morava, a kamenje koje se vadi za tunel koristio bi se za postavljenje tj gradnju autoputa Pojate-Čačak.
Ova ideja je besplatna i nadam se da će te kao ugledna kuća preneti odgovarajućem ministarstvu. Hvala

(utorak, 15. maj 2012, 03:18) - anonymous [neregistrovani]

Za početak....

Ako planiraju i ovaj krak od Pojata ka Preljini,uz postojeću gradnju AP BG-ČA, Čačak će postati ogromna raskrsnica ukrštanja autoputeva,što mu po geografskom položaju pripada.
1.BG-ČA
2.Pojate-ČA
3.moguće u budućnosti ČA-Bosna

(utorak, 15. maj 2012, 02:27) - anonymous [neregistrovani]

Jeste

veoma vazna i dobra vest za zapustene gradove Cacak, Kraljevo i pogotovo Krusevac.Taj autoput ce oziveti sva tri grada kao i ceo potez preko Kursumlije, Raske itd.Pogotovo ako se uzme u obzir da aerodrom kod Ladjevca jos i moj Kragujevac prikljucuje na ovu vaznu aksu.Pozdrav za carapane :-)

(ponedeljak, 14. maj 2012, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Milan

Napokon nesto korisno i za Krusevac....