Читај ми!

Nevreme zahvatilo Srbiju

Jako nevreme i grad praćeno olujnim vetrom, zahvatilo je večeras Kruševac, Niš i užički kraj. Pet osoba povređeno je u Kruševcu kada se srušio šator na gradskom vašaru. Protivgradne stanice dejstvovale su u više navrata, ali je grad ipak oštetio automobile, krovove i uništio useve.

Usled jakog nevremena u Kruševcu, oko 21 sat srušio se šator na gradskom vašaru i tom prilikom lakše je povređeno pet osoba.

Kako javlja dopisnik RTS-a, Ulica Cara Lazara u tom gradu nije bila prohodna za saobraćaj gotovo pola sata, a više od 150 građana, koji žive uglavnom u nižim delovima grada, prijavili su da im je voda ušla u podrume.

Grad veličine kokošijeg jajeta padao je večeras na području Lučana, Ivanjice, Arilja i Užica i pričinio materijalnu štetu. 

Radarski centar u Užicu dejstvovao je puna dva sata na teritorijama sedam opština zlatiborskog i dve opštine moravičkog okruga.

Prema rečima dopisnika RTS-a iz Užica na Zlatiboru i u opštini Arilje padao je grad veličine jajeta koji je uništio voćnjake i pričinio materijalnu štetu na automobilima i krovovima kuća.

Prema prvim informacijama, najveću štetu pretrpela su naselja Vučkovica, Lisa, Mirosavci i Arilje.

Oko 21.45 i Niš je zahvatilo jako nevreme koje trajalo oko pola sata.

Obilne padavine je povremeno pratio i grad veličine oraha. U centru za obaveštavanje i uzbunjivanje u Nišu, našem reporteru je rečeno da je delovala protivgradna odbrana i da se prikupljaju podaci o eventualnoj šteti.

Za samo sat, temperatura u Nišu pala je za 10 stepeni.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je u Užicu, Arilju i Kruševcu ispaljeno je 130 protivgradnih raketa i da ih za sada ima dovoljno.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво