Pomoć za zlatne matematičare

Apsolutnim pobednicima na turniru "Matematički višeboj" u Moskvi, učenicima beogradske Matematičke gimnazije, ministar Žarko Obradović obećao podršku u pripremama za naredna međunarodna takmičenja.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović čestitao je timu beogradske Matematičke gimnazije na tituli apsolutnog pobednika, osvojenoj na turniru "Matematički višeboj" u Moskvi i obećao podršku u pripremama za naredna međunarodna takmičenja.

"Matematička gimnazija je dokaz da kada se radi na pravi način, kada postoji volja i entuzijazam učenika i nastavnika, onda se i postižu dobri rezultati", naveo je Obradović na prijemu za učesnike turnira u Ministarstvu prosvete i pobednicima poručio da su perjanica
obrazovnog sistema Srbije.

Obradović je najavio i da će Ministarsrvo snositi troškove priprema za prvo naredno međunarodno takmičenje, koje će biti organizovano u studentskim centrima na Avali ili Zlatiboru.

Đaci su na poklon dobili i monografiju Srbija, drumovima, prugama, rekama.

Na "Matematičkom višeboju" u Moskvi, u pojedinačnoj konkurenciji, takmičari Matematičke gimnazije osvojili su ukupno pet zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje. Iako su proglašeni apsolutnim pobednicima, tvrde da ih uspeh neće uobraziti.

Takmičili su se učenici trećeg razreda Teodor fon Burg i Rade Špegar, kao i đaci četvrtog razreda Stevan Gajović i Filip Živanović.

"Nećemo da se uobrazimo. Svesni smo da smo bolji od mnogih, ali ima i boljih od nas, a to nas tera da dalje napredujemo", rekao je Fon Burg.

Svi đaci se nadaju da će im se ukazati prilika da svoja znanja primene u Srbiji i dobiju šansu za kvalitetan život i uspeh u svojoj domovini.

Na "Matematičkom višeboju", najprestižnijem i najozbiljnijem takmičenju koje tradicionalno organizuje Rusija, učestvovalo je 68 ekipa (271 učesnik) iz matematičkih gimnazija Rusije, Ukrajine, Južne Koreje, Kazahstana i Srbije.

Organizator takmičenja je poznata specijalizovana gimnazija "Kolmogorov", po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара