Preminuo Predrag Milanović

Predrag Milanović solista Opere Narodnog pozorišta preminuo je Beogradu, posle kratke bolesti, u 31. godini. Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Solista Opere Narodnog pozorišta bariton Predrag Milanović preminuo je danas u Beogradu, posle kratke bolesti, u 31. godini, saopštio je nacionalni teatar.

Mladi operski umetnik izuzetne karijere, dobitnik brojnih nagrada, u stalnom angažmanu kao solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu od 2005. godine, učestvovao je u gotovo svim operskim predstavama sa repertoara matične kuće i održao brojne koncerte sa programom različitih muzičkih razdoblja, kao i mnogobrojnih ciklusa solo pesama.

Milanović je rođen 21. avgusta 1979. godine u Kraljevu. Nižu i srednju muzičku školu završio je u Muzičkoj školi u Kragujevcu, a osnovne i postdiplomske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Radmile Smiljanić.

Završio je operski studio pri Narodnom pozorištu u Beogradu, pod rukovodstvom Biserke Cvejić.

Dobitnik je stipendije Vlade Norveške.

Bio je na usavršavanju u Badenu (Austrija) i na Međunarodnom omladinskom festivalu u Bajrojtu (Nemačka).

Na sceni Narodnog pozorišta Milanović je učestvovao u operama "Travijata" (Markiz), "Đani Skiki" (Marko), "Karmen" (Dankairo), "Ivica i Marica" (otac), "Slepi miš" (Falke), "Boemi" (Marsel i Šonar), "Mocart i Salijeri" (Salijeri), "Ljubičasta vatra" (Reporter), "Don Žuan" (Mazeto), "Ljubavni napitak" (Belkore), "Pajaci" (Silvio), "Italijanka u Alžiru" (Tadeo), "Don Paskvale" (Malatesta), "Verter" (Albert), "Seviljski berberin" (Figaro)...

Na Drugom takmičenju solo pevača "Dr Vojislav Vučković" 1999. godine osvojio je prvu nagradu, a isti uspeh, na istom takmičenju, ponovio je i godinu dana kasnije.

Te godine dobio je i Specijalnu nagradu iz fonda "Nikola i Marica Cvejić" za izvođenje kompozicije domaćeg autora, kao i nagradu najperspektivnijem solo pevaču na takmičenju "Obzorja na Tisi" u Novom Bečeju.

Godinu dana kasnije, na ovom takmičenju, u okviru Pozivnog kompozitorskog konkursa za solo pesmu, osvojio je nagradu za izvođenje kompozicije Dejana Despića. Bio je i laureat na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara "Petar Konjović" u Beogradu.

Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво