Goran niže podvige

Vojska Srbije i pripadnicimi Specijalne antiterorističke jedinica MUP-a organizuju obuku ronjenja za lica sa invaliditeom. Zastavnik Goran Todorović, ne samo da je savladao obuku, već je i postao prvo invalidno lice sa licencom da obučava druge.

Lica sa invaliditetom sada mogu da nauče da rone i to zahvaljujući obuci koju za njih organizuje Vojska Srbije i Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a.

Priliku da prvi dobije licencu da obučava druge ljude, dobio je bivši član padobranske brigade zastavnik Goran Todorović, koji je poznat i po tome što se dva puta upisao u Ginisovu knjiigu rekorda.

Prilikom 984. skoka padobranom, na niškom vojnom aerodromu, Goran je doživeo nesreću. Srce je na neko vreme prestalo da kuca.

Ostao je u živ čudom. Međutim, postao je paraplegičar, a oštećen mu je i sluh. To za njega, ipak, nije bio kraj.

"Tri i po godine nakon povrede kao prvi invalid Srbije i šire izveo sam skok sa 3200 metara na Lisičjem jarku", kaže Goran.

"Nakon toga, 2008. godine u Sloveniji izveo sam skok sa 8350 metara i postavio svetski Ginisov rekord. Slededeće godine otišli smo do granice dokle može avion da se popne 8453 metra. Nadamo se da ćemo i ove godine uspeti da nađemo letelicu za 9, kasnije za 10 hiljada metara", ističe Goran Todorović.

Pre godinu dana postao je i prvi ronilac sa povredom kičmene moždine.

Zato ne postoji ništa što će me zaustaviti, granice ne postoje. Ako se ikad i postave negde, tu sam da ih srušim, kaže Todorović.

Goran poručuje da nesreće koje se dogode bilo kome od nas, ne smeju da budu prepreka za dalji život, koji uz ovakve neuobičajene aktivnosti može da postane mnogo bogatiji.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи