Prvo budžet, pa komunalna policija

Komunalna policija počeće da radi kada Beograd utvrdi budžet za narednu godinu, rekao Dragan Đilas. Glavni grad imaće između 300 i 400 komunalnih policajaca.

Gradonačalnik Beograda Dragan Đilas rekao je da će komunalna policija moći da počne da radi kada Grad utvrdi budžet za 2010. godinu.

"Nismo zadovoljni svim ovlašćenjima koje je komunalna policija dobila, ali je bolje nego što je bilo juče", izjavio je Đilas novinarima na Adi Ciganliji.

Gradonačelnik je rekao da se neće štedeti na broju komunalnih policajaca kojih će u Beogradu biti između 300 i 400, navodeći da je potrebno da se sagledaju realne potrebe.

Komunalna policija doprineće da se građani osećaju sigurnije, a biće rešeni i neki važniji komunalni problemi u Beogradu.

Zakonom o komunalnoj policiji, koji je Skupština Srbije juče usvojila, komunalna policija uvodi u sve gradove Srbije, a biće nadležna za komunalni red, zaštitu životne sredine, ljudi i dobara, održavanje reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i javnih zgrada.

Pripadnici komunalne policije biće ovlašćeni i za upotrebu određenih sredstava prinude, koja podrazumeva korišćenje fizičke snage, službene palice ili lisica.

Broj komunalnih policajaca određuje grad, u skladu sa brojem stanovnika. Na 5.000 stanovnika trebalo bi da postoji po jedan komunalni policajac. Primena zakona počeće za šest meseci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара