VAC loš investitor

Mlađan Dinkić rekao da nikada nije delio investitore na domaće i strane. "Imate dobre i loše investitore, a VAC nije bio dobar investitor", ocenio je Dinkić.

"Nikada nisam, niti ću deliti investitore na domaće i strane. Imate dobre i loše investitore ili ako su strani da li su iz Rusije, Nemačke, Kine", rekao ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić i ocenio da medijska korporacija VAC na tržištu Srbije nije bila dobar investitor.

"Imate dobre i loše investitore, one koji posluju transparentno i one koji posluju na način koji je nevidljiv, naglasio je Dinkić tokom obilaska softverske kompanije PST.

Dinkić je rekao da, kada je reč o VAC-u, niko ne zna s kim oni imaju aranžmane u Srbiji, s kim su sklapali ugovore.

"Kao što sam vam nagovestio, razgovarao sam sa ministrom policije Ivicom Dačićem i on me je obavestio da je pokrenuta istraga o privatizaciji kompanije Novosti i sada treba da sačekamo rezultate", rekao je Dinkić.

"Neću da ulazim u to kako VAC posluje na drugim tržištima, istakao je Dinkić i naveo da treba pitati predsednika grupe VAC Boda Hombaha "koga je birao za lokalne partnere, ko su ti ljudi, kakav im je kredibilitet".

"On snosi odgovornost za to, rekao je Dinkić. "Kako je birao partnere, tako je prošao na tržištu Srbije", istakao je ministar ekonomije.

Mlađan Dinkić je podsetio da je Hombah veliki lobista i da nema sumnje da će krenuti da lobira za svoje interese.

Situacija sa medijskom korporacijom VAC neće uticati na investitore, poručio je Dinkić i istakao da je u sredu, u Štutgartu, veliki broj nemačkih investitora izrazio interes za poslovanje na tržištu Srbije.

Direktor VAC-a Bodo Hombah izjavio je juče da će sa "zadovoljstvom ispuniti želju ministra ekonomije Mlađana Dinkića da, kao investitor, napusti Srbiju".

"To bi bilo mnogo brže, ukoliko bi srpskom tajkunu, čije ime, u skladu sa ugovorom, ne smem da navedem, naložio da nam vrati novac za kupovinu akcija Novosti", naglasio je Hombah.

"Tada ne bismo morali da firme, kod kojih se akcije nalaze, u skladu sa zakonima i potpisanim ugovorima, registrujemo na nas", objašnjava Hombah i rekao da u ovoj situaciji to ipak moraju da urade ako žele da zaštite imovinu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво